Бившият американски президент и настоящ фаворит на републиканците за Белия

...
Бившият американски президент и настоящ фаворит на републиканците за Белия
Коментари Харесай

Тръмп не счита възрастта, а компетентността за проблем при президента на САЩ

Бившият американски президент и сегашен любимец на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп съобщи, че противникът му демократ Джо Байдън не е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира за втори мандат.

Същевременно бързо добави: " Мисля, че е незапознат ".

Интервюто му NBC, което ще бъде излъчено в неделя, идва в миг, когато Америка е изправена пред бездънен спор по отношение на застаряването на нейната политическа класа.

На изборите през 2024 година Байдън ще бъде на 82, а самият Тръмп е на 78 години.

Проучванията демонстрират, че въпреки възрастовата разлика сред двамата мъже да е дребна, американците се тревожат повече за възрастта на Байдън. Едно допитване откри, че трима от четирима души се съмняват в способността му да издържи втори мандат.
 За 73% от американците Байдън е прекомерно остарял за президент
За 73% от американците Байдън е прекомерно остарял за президент

Това демонстрираха резултатите от ново изследване на Wall Street Journal

Фактът, че Тръмп завърши личния си мандат като вторият най-възрастен президент в историята (след Роналд Рейгън, който беше на 77 в края на мандата си), обаче го изправя пред предизвикателство.

Самият той неведнъж наскърбява Байдън на прекомерно " приспивен ", с цел да се прави с работата. Но това не попречи на републиканеца, който ще да бъде на 82 години в края на втори мандат, да се опита да вдее тази игла.

" Някои от най-великите международни водачи са били на 80 години ", сподели той пред NBC. " Между другото, аз не съм доста покрай 80 години. "

Припомняме обаче, че Тръмп сега се бори с доста каузи против себе си. 

Последно арбитър от апелативния съд на щата Ню Йорк в четвъртък краткотрайно спря планувания за 2 октомври развой по делото за машинация на основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс против Доналд Тръмп и фамилния му бизнес.
 Съдия краткотрайно стопира процеса за машинация против Тръмп в Ню Йорк
Съдия краткотрайно стопира процеса за машинация против Тръмп в Ню Йорк

След като Тръмп заведе дело против наблюдаващия осъждам

Заповедта пристигна, откакто някогашният президент на Съединени американски щати заведе дело против арбитър Артър Енгорон , съдията, който следи делото, обвинявайки него и Джеймс че не са спазили заповед, която може да стесни обвиняванията по делото.

Според представителя на съда съдията от апелативния съд Дейвид Фридман позволи краткотрайно прекъсване на процеса и отнесе въпроса до състав от пет съдии, който чака да се произнесе през последната седмица на септември.

Процесът към момента може да стартира на 2 октомври според от решението на апелативния съд, прочут като Първи отдел.

Джеймс упреква Тръмп, че финансовите му доклади са били лъжливи, до момента в който обвинените желаят множеството или всички изказвания на основния прокурор да бъдат отхвърлени . Енгорон сподели, че процесът може да продължи съвсем до Коледа.

Адвокатите на Тръмп не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар.

Джеймс сподели в изказване: " Ние сме уверени в нашия случай и ще бъдем подготвени за правосъден развой. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР