Бившият американски президент Доналд Тръмп затвърди влиянието си върху Националния

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп затвърди влиянието си върху Националния
Коментари Харесай

Снаха на Тръмп стана съпредседателка на Националния комитет на Републиканската партия

Бившият американски президент Доналд Тръмп затвърди въздействието си върху Националния комитет на Републиканската партия, откакто негова снаха и различен негов съдружник заеха управителни постове на фона на спор сред членовете дали организацията би трябвало да оказва помощ за заплащането на правосъдните му разходи, съобщи Ройтерс.

Членовете на Националния комитет на Републиканската партия, които се събраха в Хюстън, щата Тексас, гласоподаваха да назначат ръководителя на Републиканската партия в щата Северна Каролина Майкъл Уотли и Лара Тръмп за ръководител и съпредседател на организацията, която ще играе основна роля в активизирането на гласоподаватели и средства за президентските избори на 5 ноември.

Този ход идва, откакто Тръмп завоюва първичните избори във вторник, което накара Ники Хейли да се откаже от конкуренцията за президентската номинация на Републиканската партия и съвсем подсигурява, че някогашният президент на Съединени американски щати ще бъде номиниран и ще се изправи против президента демократ Джо Байдън на идния избор. 

" Целта на 5 ноември е да спечелим, и то, както споделя моят свекър, " с огромна мощ ", сподели Лара Тръмп, като даде обещание, че " всяко пени от всеки събран $ " ще отиде за задачата да се завоюват Белият дом, Камарата на представителите и Сената. 

При пренареждането на върха на организацията беше заменена досегашната председателка Рона Макданиел. Тя беше подложена на критика по отношение на набирането на средства и представянето на партията на изборите. По време на нейния мандат Тръмп беше надвит през 2020 година, а партията се показа по-слабо от предстоящото на междинните избори за Конгрес през 2022 година, отбелязва Ройтерс.

Някои членове на Националния комитет на Републиканската партия приканиха комисията да помогне за заплащането на правосъдните разноски на някогашния президент, които към този момент възлизат на стотици милиони долари. Нито Уотли, нито Лара Тръмп обаче са взели директно отношение по въпроса.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР