Бившият албански президент Сали Бериша остро осъди решението на премиера

...
Бившият албански президент Сали Бериша остро осъди решението на премиера
Коментари Харесай

Бериша: Еди Рама обслужва великосръбските проекти на Балканите

Бившият албански президент Сали Бериша остро осъди решението на премиера Еди Рама да анулира взаимното съвещание на държавните управления на Албания и Косово, което трябваше да се организира в Джаковица.


" Еди Рама, обзет от идиотски протагонизъм, анулира от дълго време плануваната среща на двете държавни управления на Албания и Косово, което е начало на наказания против косовското държавно управление. Това решение за анулация е възмездие за отхвърлянето от държавното управление и политическите сили на Косово на неговия план, който бе изпратен в чекмеджетата на Белград и потвърждава какво е подготвен да направи този човек за Александър Вучич “, написа Бериша в личния си профил.

Според него, с този акт Еди Рама потвърждава какво може да направи единствено и единствено " да избави си личната си кожа, защото е обект на престъпно следствие за " аферата Макгонигъл " - корумпиране на някогашния началник на службата по контраразузнаване в Ню Йорк, до момента в който той е бил шеф на тази работа “.

Сали Бериша напомни, че преди няколко седмици към албанското досие на Макгонигъл с основните герои Рама и неговите сътрудници, бяха добавени и връзки с съветското досие. " Остро съдя бруталната интервенция на Еди Рама във вътрешните работи на Косово...Призовавам интернационалната общественост да не не помни, че Еди Рама пази персоналните си ползи в тази борба с държавното управление на Косово и че от идването си на власт той е основният воин на великосръбските планове и подялбата на Косово с Александър Вучич ", акцентира някогашният албански президент и някогашен министър председател.

Бериша прикани " косовските управляващи да положат всички старания за деескалация на обстановката и да се върнат към дневния ред на Охридското съглашение и неговото използване, тъй като този контракт е в полза на Косово, само че също по този начин и на мира и стабилността в района ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР