Бившия номер едно в световната ранглиста по тенис Новак Джокович

...
Бившия номер едно в световната ранглиста по тенис Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович отказа демонстративния турнир в Аби Даби

Бившия номер едно в международната класация по тенис Новак Джокович отхвърли присъединяване на демонстративния шампионат в Аби Даби (ОАЕ). 30-годишният сърбин трябваше да играе на полуфиналите по-късно през днешния ден против Роберто Баутиста Агут (Испания). Джокович има проблеми с лакътя и по съвет на лекарите е взел решението да не започва в Абу Даби. На негово място в шампионата ще взе участие различен номер 1 в света - Анди Мъри (Великобритания).

Новак Джокович, който има 12 трофеи от Големия шлем, игра за последно на „ Уимбълдън “ през юли, когато получи травма в лакътя на четвъртфиналите против чеха Томаш Бердих. В последните дни сърбинът още веднъж е почувствал болки в лакътя и ще премине медицински проучвания, след което ще стане ясно дали ще може да взе участие на Откритото състезание на Австралия, което стартира на 15 януари.

Аз съм извънредно отчаян, че би трябвало да се отдръпва от шампионата. За страдание, в последните няколко дни започнах още веднъж да усещам болежка в лакътя и от моя медицински екип ме посъветваха да не пожертвам, съобщи Джокович. Анди Мъри също имаше съществени здравословни проблеми. Той е отвън корта от „ Уимбълдън “ поради травма на бедрото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР