Бившите колумбийски бунтовници от ФАРК представиха политическата си партия, с

...
Бившите колумбийски бунтовници от ФАРК представиха политическата си партия, с
Коментари Харесай

Бившите колумбийски бунтовници от ФАРК представиха партията си

Бившите колумбийски бунтовници от ФАРК показаха политическата си партия, с която ще се явят на общите избори през 2018 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Партията резервира акронима ФАРК, само че променя името си от „ Революционни въоръжени сили на Колумбия “ (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) на „ Обща различна революционна мощ “ (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común).

Тя „ ще има световен темперамент и ще се ангажира с гарантиране на обществената правдивост, мира, суверенитета, ще работи за земеделска промяна, за отбраната на националните ползи “, сподели някогашният партизански пълководец Пабло Кататумбо след учредителния конгрес на партията.

Той съобщи, че това ще е „ нова партия за нова Колумбия “.

На конгреса, който стартира в неделя в Богота, над 1200 делегати от някогашните марксистки партизани, дефинираха линията, устава, името на партията. Кататумбо посочи, че претендентите за изборите ще бъдат посочени в близко време от националното управление на новата групировка, което бе определено от учредителния конгрес и наброява 111 члена. След това претендентите ще се записват пред изборните управляващи през ноември.

ФАРК беше най-старата партизанска формация на американския континент, до момента в който не реализира съглашение с управляващите за разоръжаване. В средата на предишния месец колумбийските управляващи оповестиха публично 50-годишния спор с групировката за завършил.

Мирното съглашение подсигурява на ФАРК най-малко по петима представители във всяка от двете камари на Народното събрание. Тези депутати и сенатори обаче ще би трябвало да се явят на избори, като ФАРК се надява на този избор да усили броя на представителите си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР