Бивши и настоящи ученици отПМГ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи ученици отПМГ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Официално откриха Международно математическо състезание

Бивши и сегашни възпитаници от
ПМГ:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си. " Успех на всички състезатели и тимове. Пожелавам ви повече другарства, основаване на доста нови контакти и да покажете най-хубавото в математическата просвета ". Това съобщи кметът Димитър Николов преди да открие влиятелното Международно математическо съревнование - BIMC` 2018, чийто хазаин за повторно е Бургас.

Изискана гала, представяща българския фолклор и обичаи, посрещна участниците и ръководители на тимовете в Летния спектакъл. Гостите минаха под арки от цветя преди да заемат своите места. Участниците се показаха на сцената с флаговете и носиите на своите страни.

Приветствие към състезателите насочи и ръководителят на Изпълнителния комитет на Международното математическо съревнование доктор Вен-Хсиен Сун - " Това е вторият път, когато това съревнование се организира в Европа и заслугата за това е на кмета на Бургас господин Димитър Николов. Създадохте условия за участниците от над 30 страни да се любуват на Бургас, на богатата му история, локалната храна, вашето културно завещание, топлите и сърдечни хора ".

Поздрави и пожелания за триумф към участниците сервира и зам.-министърът на образованието проф. Иван Димов. " Приемете провокациите на една от най-древните науки - математиката, което ще способства за вашето развиване като мислещи и знаещи младежи, готови за света на технологиите, в който живеем и най-много като пълноценни жители на света ", се споделя още в приветствения адрес на министъра на образованието Красимир Вълчев, прочетен от неговия заместител.

" Излел е Дельо бунтовник " и химнът на Република България, изпълнен от хор " Трепетлика " към Центъра за поддръжка на личностното развиване с началник Пепа Запрянова, впечатлиха мощно пъстрата публика в Летния спектакъл.

Танцьори от ПФА " Странджа " изненадаха гостите с атрактивен кукерски танц с мечове, а кулминационна точка на откриването бяха 30-те чана, със звъна на които формалните посетители дадоха алегоричен старт на математическото съревнование.

Математическото съревнование ще се организира за повторно в Бургас, след сполучливото домакинство през 2013-та година, което бе и първо отвън рамките на Азия, от основаването му. Тази година общият брой на отборите-участници е 167. 19 от тях са от България, а 4 - от Бургас.

Същинското съревнование ще се организира на 3-ти юли в постройката на ППМГ " Акад. Никола Обрешков " и ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията ". След това 300 млади математици от Тайван, Канада, Филипините и България ще вземат участие в атрактивна конкуренция за разпореждане на пъзели от 15.00 часа пред Експо център " Флора ".

Организатори на BIMC` 2018 са Община Бургас, ППМГ " Акад. Никола Обрешков ", МОН, РУО-Бургас, Институтът по математика и информатика към Българска академия на науките и Съюзът на математиците в България, под патронажа на еврокомисаря на Република България Мария Габриел.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР