Бивши и настоящи ученици от1 ЕГ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици от1 ЕГ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Отпускат 127 хил. лева за ремонтни в Първа езикова гимназия

 Бивши и сегашни възпитаници от
1 ЕГ:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Съветниците от ПК " Финанси и бюджет " взеха решение да се провиснал близо 127 хиляди лв. за строително-ремонтни действия в Първа езикова гимназия. Със средствата столовата на учебното заведение ще бъде преустроена в зала за културни събития.

От общинския бюджет ще бъдат обезпечени пари и за покупката рентгенова тръба, корпус и система за цифровизация на рентгеновите проучвания за ДКЦ " Св. Иван Рилски “ в кв. " Аспарухово “. Съветниците гласоподаваха сумата от 60 хиляди лв..

На днешното съвещание беше призната също икономическата рамка за публичния градски превоз във Варна.

Според плана за реконструкцията в Първа ЕГ строително-монтажните работи по реорганизация и преустрояване на съществуващата трапезария в зала за културни мероприятия ще трансфорат учебното заведение в привлекателно място за развиване на личността и база за бъдеща конкурентна професионална реализация; 

Ремонтът би трябвало да обезпечи съвременна зала за културни мероприятия, осигуряваща оптимален комфорт с добра звучност и отговаряща на всички условия за натоварване, земетръс, противопожарна сигурност. Съществуващата постройка е разположена като пристройка, отделена с градивна фуга към главната постройка на учебното заведение, употребено от Първа езикова гимназия. Сградата се състои от един полуподземен и един надземен етажи. Функцията все още е за учебна трапезария, като на надземния етаж са ситуирани зала за хранене, разливочна и обслужващи пространства - санитарни възли, както и кабинет на учебния доктор. На полуподземния етаж е кухнята на столовата с проведено независимо зареждане и изхвърляне на отпадъците през стопанския двор от запад. Подходът на учениците към главните пространства е през главната постройка на учебното заведение.

Настоящият план планува: Надземния етаж се демонтира в зоната на покрива и ограждащите детайли. По този метод се отстраняват двете оси с колони по средата на пространството, плануванаъа нова структура е по-лека и по-висока, което разрешава след монтиране на нужните съоръжения новата зала да има нужната светла височина, в това число над сцената. Функционално залата се състои от главно пространство, като се резервира съществуващия метод през главната постройка на учебното заведение. 

Новото пространство е с опция да събере 379 седящи места и в допълнение са планувани две места за хора с увреждания. За пожарна евакуация са планувани с изключение на главния вход още два спомагателни аварийни изхода с външни стълби към двора от запад.

Подиум е очакван от южната страна - железна структура, повдигаща равнището на 120 см над равнището на пода на залата с настилка от дюшеме. Зад подиума са планувани обслужващи пространства - съблекални мъже и дами, развити на две равнища с метална конструкция, ползвайки височината до главния покрив. В югозападния ъгъл се резервира съществуващото предверие за зареждане на кухнята на полуподземния етаж, която остава непроменена. В северната част на залата са планувани помещение за надзор на звука и осветлението, повдигнато на 200 см над главното равнище с достъп през независима стълба от фоайето пред залата и помощно помещение. В северната част на постройката обслужващите санитарни пространства и лекарския кабинет остават непроменени. За обезпечаване на зареждане на системите за пожарна безопасност на полуподземното равнище са преустроени две пространства в контейнер за дренчерната апаратура и техническо помещение.

Конструкцията на новата част напълно се подменя. Запазват се подовата структура, като върху нея се излива нова подова плоча, обезпечена на натоварването от новата функционалност. Върху съществуващите отвесни колони са слага нова железна покривна структура, като се оформя едностранен надолнище за отводняване на север. Покривното покритие е високопрофилна ламарина, пароизолация, минерална вата с дебелина 15 см и финишен хидроизолационен пласт от PVC мембрана с дебелина 1.5мм. Стените са изпълнени от железни носещи рамки, ситуирани под ъгъл за реализиране на по-добра звучност и разполагане на естествено осветяване, което не допуска попадането на директна слънчева светлина на сцената. Изолацията е от 10 см вата отвътре, 5 см вата с огромна компактност извън и финишен пласт от минерална мазилка с друг цвят след координиране с проектанта. От вътре върху ватата се слага воал и се инсталира дървена облицовка за възстановяване на акустиката. Подът на залата е от гумирана настилка. В помощните пространства стените са от гипсокартон на щендерна структура, таванът е окачен, растерен, се показва още в документите на плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР