Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Студенти от катедра Национална сигурност на ВСУ Черноризец Храбър проведоха учебен стаж в АЕЦ Козлодуй

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Студенти от трети и четвърти курс на специалностите  " Защита на националната сигурност “ и  " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ посетиха Атомната централа в Козлодуй в границите на образователния си стаж. Бъдещите специалисти, които се образоват в бакалавърските стратегии на университета, се срещнаха с главните системи, ситуирани на площадката в АЕЦ " Козлодуй “ и Центъра за ръководство на повреди. Те се срещнаха с специалистите и разговаряха по тематики, свързани с експлоатационната сигурност и сигурността в най-големия производител на електрическа сила в страната. Дискутирани бяха тематики, свързани с бъдещето на нуклеарната енергетика и енергийната тактика на България, екологичните аспекти на енергетиката в международен мащаб, енергийната успеваемост и нуждата от високо квалифицирани експертни фрагменти в областта на енергетиката и сигурността. Стажът на студентите в АЕЦ " Козлодуй “ мина под управлението на доцент доктор Стефко Бурджиев, началник на катедра " Сигурност и сигурност “ в Юридическия факултет на университета.

Партньорството на ВСУ " Черноризец Храбър “ с АЕЦ " Козлодуй “ е от 2013 година, когато бе подписан контракт за партньорство, а през тази година документът бе възобновен.

Студентите от специалностите  " Защита на националната сигурност “ и  " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ организират и на практика занятия в Центъра за професионална подготовка към районна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Монтана и подготвителния полигон към него.

Варненският свободен университет е първото висше неведомствено учебно заведение в България, в което още през 1995 година и 1997 година са разкрити специалности “Национална и корпоративна сигурност " и " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред ", подготвящи фрагменти за сферата на сигурността. Двете специалности са с четвърта поредна акредитация от Национална организация за оценяване и акредитация за оптималния шестгодишен интервал. Катедра " Сигурност и сигурност “ има над 25-годишен опит и обичаи в образованието на  експерти и отлична материално-техническа база. Поддържа се непрекъсната и извънредно скъпа противоположна връзка с осъществили се в процедура ученици на университета в структурите на сигурността, в службите за бързо реагиране и в администрациите на органите на централната и локалната изпълнителна управляващи.

Специалностите приготвят подобаващите фрагменти за работа в структурите на Министерство на вътрешните работи, Държавна организация " Национална сигурност “, Държавна организация " Технически интервенции “, Служба " Военна полиция “ към Министерството на защитата, Държавна организация " Разузнаване “, Национална работа за защита, пробационните служби към Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", комисиите за противообществени прояви на малолетни и малолетни към общините, комисиите, препоръките и щабовете за публичен ред и отбрана при естествени и провокирани от човешка активност бедствия, експерти по използване на различни форми за коригиране и ресоциализация и други

Обучението в бакалавърските програми  " Защита на националната сигурност “ и  " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ отговаря на потребностите от експерти с висше обучение в системата на Министерство на вътрешните работи, за противопоставяне на стандартната, икономическата и проведената престъпност и опазването на публичния ред. Обучението се води от висококвалифицирани преподаватели и потвърдени експерти от практиката. По традиция двете специалности са след най-предпочитаните от кандидат-студентите в акцията на университета и през тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР