Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Международна конференция по биомедицински иновации и приложения се проведе в ТУ - Варна

Бивши и сегашни студенти от
ТУ - Варна:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Технически университет – Варна бе уредник и хазаин на третото издание на BIA-2021 Международна конференция по биомедицински нововъведения и приложения, България, която се организира в интервала от 2 до 4 юни 2022 година в модерната новооткрита зала KBC COLLAB Space. Конференцията беше под патронажа на проф. доктор инж. Венцислав Вълчев, ректор на ТУ – Варна, със съдействието на IEEE Bulgaria Section и Bulgaria Section CAS/SSC Joint Chapter и с поддръжката на бизнес колегата КВС Груп.

Форумът бе открит от проф. доктор инж. Тодор Ганчев и проф. доктор Валентина Маркова, зам.-ректори на университета, които приветстваха водещите учени, експерти и докторанти в региона на биомедицината, информационната и компютърна техника, електрониката и ИТ нововъведенията. Целта на конференцията бе освен да бъдат изнесени научни отчети и разработки по набелязаните тематики, само че и да се основат по-тесни връзки сред академичната общественост и бизнеса.

Интересът на интернационалната академична общественост още веднъж беше доста огромен. Бяха подадени поръчки за отчети от шест страни / Исландия, Турция, Англия, Китай, Австралия/, като след научно рецензиране, за присъединяване бяха позволени 30 отчети.

Участниците показаха истински писания в региона на цифровизация на здравна информация, прецизна образна диагностика, приложения на ИКТ технологиите в региона на биомедицината и опазването на здравето и други.

Пленарните отчети на проф. Лиляна Трайкович, USA, Distinguished IEEE Lecturer и проф. Карл Солви Гудмундсон, Director of Technological Center at the University of Iceland, ICELAND провокираха необикновен интерес. Форумът даде опция за обмяна на отзиви, заключения и рекомендации, както и задълбочаване на партньорствата сред учените.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР