Бившата №1 в света Серина Уилямс се завърна на корта

...
Бившата №1 в света Серина Уилямс се завърна на корта
Коментари Харесай

Серина Уилямс се завърна на корта с победа на двойки

Бившата №1 в света Серина Уилямс се завърна на корта с победа след близо една година неявяване поради травма в крайници.

40-годишната американка, която не бе играла формален мач от първия кръг на Уимбълдън предходната година, реализира победа на двойки на шампионата на трева в Ийстборн, където играе в тандем с актуалната №3 в ранглистата при дамите Онс Жабур.

Двете се постановиха в мача си от първия кръг против Мари Бозукова и Сара Сорибес Тормо след 2:6, 6:3, 13-11, отразявайки мачбол в шампионския тайбрек.

По този метод Уилямс и Жабур се класираха за четвъртфиналите, където ги чака мач против Шуко Аоияма и Хао-Чин Чан, които завоюваха поотделно шампионата през 2020 и 2019 година надлежно.

Участието в конкуренцията на двойки в Ийстбърн е част от подготовката на Серина Уилямс за Уимбълдън. Седемкратната шампионка в Лондон получи " уайлд кард " за главната скица.

Междувременно Елена Остапенко продължава сполучливо отбраната на купата си на сингъл. В мач от втория кръг латвийската тенисистка се наложи с 6:4, 6:4 над Айла Томлянович от Австралия. Срещата продължи единствено час и 19 минути, само че и двата сета поставената под номер 8 в схемата трябваше да прави обрати.

В първия тя изоставаше с 2:4 гейма, а във втория позволи пробив за 0:1. Въпреки началните компликации Остапенко затвори бързо срещата и в за място на четвъртфиналите ще играе с американката Мадисън Кийс, която завоюва с 6:4, 6:3 против сънародничката си Лорън Дейвис. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР