Бившата японска футболна националка и нападателка на Чикаго Ред Старс

...
Бившата японска футболна националка и нападателка на Чикаго Ред Старс
Коментари Харесай

Японка ще влезе в историята като първата жена, която играе професионално за мъжки футболен клуб

Бившата японска футболна националка и нападателка на Чикаго Ред Старс Юки Нагасато ще влезе в историята като първата жена, която играе професионално за мъжки клуб, откакто мина чартърен в отбора на Хаябуса Илевън, който взе участие в аматьорската районна лига Канагава в Япония.

33-годишната Нагасато, която се причисли към Ред Старс през 2017 година, беше част от националния тим на Япония по футбол за дами, който завоюва международната купа през 2011-а и беше част от спечелилия сребърен орден олимпийски тим на Игрите в Лондон 2012. "Моето показване и положение се усъвършенстват с напредването на възрастта. Очаквам с неспокойствие да се оправя с предизвикването ", сподели японката на специфична конференция.

Нагасато има предпочитание да играе против мъже в продължение на доста години и съобщи, че желае да съобщи "послание, че дамите могат да играят дейна роля в мъжки тим и да са на равнище ". По-големият й брат Дженки Нагасато също играе за Хаябуса във втората дивизия на лига Канагава, а по-малката й сестра Асано неотдавна се причисли към отбора на Хаябуса по футголф(смесица сред футбол и голф).

"Повече от десетилетие тя ми споделя, че огромната й фантазия е да играе в мъжки тим. И по този начин, като по-голям брат желаех да оказа помощ на сестра си да сбъдне фантазията си ", сподели Дженки Нагасато.

Юки Нагасато, която има 8 гола и 8 асистенции през 2019 година, е играла още за тимове от Германия, Англия, Австралия и Япония. Очаква се тя да дебютира за Хаябуса през или след края на месец октомври. За националния тим Нагасато има 58 гола и 132 мача сред 2004 и 2016 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР