Бившата тенис звезда Борис Бекер, който е в затвора във

...
Бившата тенис звезда Борис Бекер, който е в затвора във
Коментари Харесай

Борис Бекер може да бъде освободен от британския затвор и предсрочно депортиран в Германия

Бившата тенис звезда Борис Бекер, който е в пандиза във Англия, скоро може да бъде депортиран в Германия, написа вестник " Сън ".

54-годишният Бекер е утвърден за бърза стратегия, която разрешава задграничните пандизчии да бъдат освобождавани доста по-рано, написа английският таблоид.

" Той е включен в скица, която ще подсигурява, че ще се прибере вкъщи в точния момент за Коледа ", цитира " Сън " източник от пандиза.

Адвокатът на Бекер Кристиан-Оливер Мозер не пожела да разяснява обявата.

Съдът в Саутхорк осъди някогашния номер 1 в международния тенис на 29 април на две години и половина затвор за това, че е скрил 2.5 милиона лири и е избегнал да заплати задълженията си, откакто е оповестил фалит през 2017 година.

54-годишният Бекер сега е в пандиза в Хънтеркомб - институция за задгранични пандизчии, която има по-ниско равнище на сигурност в съпоставяне със пандиза в Уондсуърт, където прекара първите седмици.

Според английските закони пандизчиите могат да бъдат освободени условно, в случай че са излежали най-малко половината от присъдата си. В случая на Бекер това биха били 15 месеца от дата 29 юли 2023 година.

Но " Сън " твърди, че новата стратегия за освобождение и депортиране има за цел да помогне за облекчение на режима върху пренаселените затвори във Англия.

Според изданието, всеки задграничен пандизчия " може да бъде освободен от пандиза и депортиран до 12 месеца преди най-ранната дата на освобождение ", в случай че дава отговор на изискванията.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР