Бившата световна №1 в женския тенис - Симона Халеп, изненадващо

...
Бившата световна №1 в женския тенис - Симона Халеп, изненадващо
Коментари Харесай

Огромна изненада на US Open! Украинка изхвърли Халеп още на старта

Бившата международна №1 в женския тенис - Симона Халеп, изненадващо отпадна още на старта на последния за годината шампионат от „ Големия шлем “ – US Open. Настоящата №7 в международната класация румънка загуби с 2:6, 6:0, 4:6 от 20-годишната украинка Дария Снигур, която мина през квалификациите, с цел да влезе в главната скица на шампионата.

20-годишната Снигур, която номер 124 в света, сподели голяма воля и темперамент за победа и след близо два часа игра стигна до крайния триумф. По този метод тя ще срещне във втория кръг Ребека Марино от Канада.



Украинката започва дуела доста нападателно и направи два пробива. Халеп последователно влезе в темп и редуцира изоставането си, само че продължи да е нестабилна на собствен сервис и първият сет отиде на сметката на съперничката ѝ.

Бившата лидерка в международната класация промени метода си и небрежно поведе с 4:0 във втората част. Снигур нямаше отговор за прецизните удари на румънката и не съумя да вземе нито гейм.

В решителния трети сет обаче обстановката на корта радикално се промени. Снигур отрази брейкбол и употребява опциите си за пробив, с цел да дръпне с 4:1. Младата украинка пропусна два мачбола при сервис на Халеп, само че не трепна и в идващия гейм затвори мача.

„ Разбира се, че съм доста щастлива. Направих нещо необикновено. Благодаря на Симона за чудесния мач, който направихме. Тази победа е за Украйна, за фамилията ми и за всички, които ме поддържат “, съобщи през сълзи Снигур.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР