Бившата съпруга на Джеф Безос - Макензи Скот, попадна класацията

...
Бившата съпруга на Джеф Безос - Макензи Скот, попадна класацията
Коментари Харесай

Как бившата съпруга на Джеф Безос дари 6 млрд. долара, но стана по-богата

Бившата брачна половинка на Джеф Безос - Макензи Скот, попадна класацията на „ Форбс” за международните милиардери за първи път преди година със положение, възлизащо на 36 милиарда $, формирано от акции в „ Амазон”, които получи при развода си в средата на 2019 година Тогава тя беше 22-ият най-богат човек в света и четвъртата жена в класацията по този индикатор, написа " Форбс ".

В тазгодишната ранглиста на международните милиардери 50-годишната Скот към момента е на 22-ра позиция. Богатството й се прави оценка на 53 милиарда $, което е с съвсем 50% повече от преди година, а това се дължи на близо 66-процентовото нарастване на цената на акциите на „ Амазон”. Всичко това, откакто през 2020 година раздаде дарения на стойност 5,8 милиарда $ на организации с нестопанска цел.

Увеличеното й положение я прави третата най-богата жена в света след наследничката на „ Л’Ореал” Франсоаз Бетанкур-Майерс, чието положение възлиза на 73,6 милиарда $ и наследничката на „ Уолмарт” Алис Уолтън с 61,8 милиарда $.

Ако би трябвало да съпоставим дарението на Макензи Скот за миналата година, фондацията „ Бил и Мелинда Гейтс” – най-голямата частна фондация в Съединени американски щати, е направила подаяние от 5,1 милиарда $ през 2019 година За сведение, Скот няма личен уеб страница и не е ясно какъв брой хора е наела за проучвателен организации и разпределение на безплатни средства. Тя работи с компания с нестопанска цел - Bridgespan, която поучава други организации и филантропи.

50-годишната Макензи, която към този момент се показва бащиното си име Скот, не е давала изявление, откогато двамата с Джеф Безос се разведоха. Но през 2019 година даде обещание да даде най-малко половината от положението си за благотворителни дела по време на живота си или след гибелта си.

„ Подходът ми към филантропията ще продължи да бъде деликатен. Ще отнеме време и старания. Но няма да очаквам, ще продължа, до момента в който не изпразня сейфа”, съобщи преди време Скот и означи, че най-голямото предизвикателство може би ще бъдат напъните да изпразни сейфа, до момента в който парите в него не престават да се умножават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР