Бившата номер 4 в света Кики Бертенс сложи край на

...
Бившата номер 4 в света Кики Бертенс сложи край на
Коментари Харесай

Кики Бертенс сложи край на кариерата си след Токио 2020

Бившата номер 4 в света Кики Бертенс постави завършек на кариерата си като тенисистка на сингъл, откакто позволи тежко трисетово проваляне от Маркета Вондросова в първия кръг на Олимпийските игри в Токио.

29-годишната нидерландка, която към момента ще се състезава в двойки дами и смесени, разгласи през юни, че възнамерява да се откаже в края на 2021 година, само че удостовери тази седмица, че ще го разгласи ден след игрите.

Бертенс, която ще постави завършек на кариерата си като номер 21 в света, съобщи, че не съжалява за свалянето на завесите, откакто е взела решение частично заради продължителна травма, поради която е претърпя интервенция предходната година.

"Мисля, че мога в действителност да се гордея със себе си. Никога не бих мечтала за това, което съм постигнала. Има толкоз доста мемоари, толкоз доста страхотни хора, които съм срещал през годините. Просто си отивам с щастливо лице и без страдание ", съобщи Бертенс.

В най-хубавото си показване на Големия шлем Бертенс стигна до полуфиналите на Откритото състезание на Франция през 2016 година, където загуби от Серена Уилямс.

Kiki Bertens played her last singles match.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР