Бивш затворник спирал онкоболната си жена да ходи на химио

...
Бивш затворник спирал онкоболната си жена да ходи на химио
Коментари Харесай

Бивш затворник не пускал жена си на химиотерапия

Бивш пандизчия спирал онкоболната си жена да върви на химио и лъче лечения и я биел години наред. Съпругата му трябвало да посещава наложително процедурите, тъй като имала разсейки в костите. Дни наред й трябвали, с цел да го увещава да я пусне и да не я пребие, тъй като е отишла. С проблема се сблъскали в пловдивската фондация за отбрана на дами от домашно принуждение „ Джендър алтернативи”, когато жертвата се обърнала към тях за помощ, написа "Монитор ".

Пред психолозите във фондацията Елена Николова разказала, че тормозът продължавал през целия й брак, към този момент 13 години. В жилището им имало брадви и ножове, с които брачният партньор й я плашел и нея, и дребните им две деца.

Мъжът бил наедрял. Тежал към 140 кг и имал заплашителен външен тип. Заради това, а и побоищата, на които била подложена, дамата решила да го напусне. Тя се престрашила да потърси помощ след последното принуждение, при което мъжът й я псувал и я удрял по главата в фамилната им кола.

Елена се изплашила както за своя живот, по този начин и за този на децата си и поискала да напусне насилника. От фондацията й предложили да я настанят дружно с децата в предпазен спешен център, където мъжът й няма да я открие.

Престоят й на тайното място щял да продължи, до момента в който съдът издаде заповед за незабавна отбрана. Съпругата обаче изразила подозрение пред екипа на фондацията, че половинката й няма да признае правосъдната заповед за незабавна отбрана и нямало да я съблюдава.

Една от ограниченията, които постановява съдът, е да изведе насилника от общото жилище с жертвата за избран интервал от време и да му забрани да посещава работното й място и местата й за обществени контакти. Ако той наруши правосъдната възбрана, има действителен риск да бъде задържан.

Пребиваната онкоболна жена обаче продължавала да се опасява и не можела да реши какво да предприеме, с цел да спре дефинитивно насилието в дома си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР