Бивш военен е отправил смъртни заплахи онлайн срещу белгийския премиер

...
Бивш военен е отправил смъртни заплахи онлайн срещу белгийския премиер
Коментари Харесай

Смъртни заплахи срещу европейски премиер

Бивш боен е отправил смъртни закани онлайн против белгийския министър председател Александер де Кро, оповестиха локални медии. Около жилищата на премиера и на създателя на заканите са ситуирани полицейски сили. Редица улици в община Леополдсбюрг бяха затворени

Съобщава се, че казусът се проверява като опасност за осъществяване на терористично деяние. Уточнява се, че причинителят е напуснал Белгия и в последните часове е декларирал, че се намира в Норвегия. Във видео онлайн той приказва, че ще живее в гората, която е негов дом и насочва други странни послания. Той декларира, че неговата " роля е завършила ".

Съседите му споделят, че живеел самичък, а познати го разказват като човек, измъчен от психологични проблеми и лежал в здравно заведение по този мотив. Допълва се, че той възприемал всички като врагове.

Цитирани са данни от прокуратурата, съгласно които причинителят е взел участие в подготовката на неизвършен атентат против политик в Антверпен. Във видеото със заканите, станало мотив за следствието, се вижда по какъв начин някогашният боен закача фотография на Де Кро на дърво и стреля в нея няколко пъти. Министърът на правораздаването Венсан ван Кикенборн съобщи, че управляващите се стремят да не оставят нищо на случайността и са подхванали нужните ограничения.

Разследването, което първо беше в ръцете на прокурора на Лимбург, в този момент е поето от Федералната прокуратура, което значи, че се третира като случай на гнет, осведоми dir.bg.

Преди две години някогашният белгийски боен Юрген Конингс заплаши със гибел водещ локален вирусолог по време на пандемията от КОВИД. Трупът на военния бе открит няколко дни по-късно в гора, а аутопсията откри, че той е умрял при самоубийство с огнестрелно оръжие
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР