Бивш високопоставен служител на Meta свидетелства, че Instagram не успява

...
Бивш високопоставен служител на Meta свидетелства, че Instagram не успява
Коментари Харесай

Бивш служител на Meta се обръща срещу тях на свидетелската скамейка

Бивш почитан чиновник на Meta свидетелства, че Instagram не съумява да отбрани младежите от полов тормоз.

В основно удостоверение пред Конгреса на Съединени американски щати Артуро Бехар, някогашен почитан чиновник на Meta, компанията майка на Instagram и Фейсбук, показва сериозна угриженост по отношение на неспособността на Instagram да пази съответно младежите от полов тормоз.

Бехар, който е работил в Meta от 2009 до 2015 година и по-късно от 2019 до 2021 година, споделя пред BBC, че решението му да алармира за минусите на платформата може би е поставило ефикасен завършек на кариерата му в софтуерната промишленост. Той е втори очевидец, след Франсис Хоугън, друга някогашна служителка на Meta, която изнася вътрешни документи и проучвания пред новинарски организации и Сената.

Meta е подложена на все по-засилен надзор поради последствията от потреблението на платформите и, изключително измежду по-младите консуматори. Компанията неведнъж акцентира дейностите си за повишение на сигурността на младежите онлайн, като твърди, че е въвела " над 30 инструмента ", предопределени за основаване на сигурна цифрова среда за подрастващите, написа CNBC.

Бехар, който по време на своето предопределение извършва основна роля в повишението на онлайн сигурността, твърди, че макар положителния прогрес първоначално, обстановката придобива объркващ поврат - разобличаване, което той прави с помощта на опита на щерка му с Instagram.

В изявление за BBC Бехар разкрива, че щерка му, която е на 14 години, се е сблъскала с нежелани полови подмятания и тормоз малко откакто се причислява към платформата.

" Когато говорехме за това, се оказа, че всички нейни другари са преживявали същото. Бях шокиран. Тя сподели, че не е имало какво да направи, тъй като не е имала алтернатива да рапортува това ", изяснява Бехар.

Бехар акцентира в изявлението с BBC редкия двупартиен консенсус във връзка с нуждата от законодателство за отбрана на младите консуматори на обществените медии, заявявайки: " Намираме се в доста неизмеримо време, в което има консенсус в целия политически набор по отношение на спешността и нуждата от приемане на законодателство, което да пази нашите деца, всички наши деца. "

Свидетелят твърди, че Meta може елементарно да вкара бутон, допускащ на младежите да означават известията като полови оферти, като привеждат персоналния си опит като доказателство. " Мога да приказвам от първа ръка за това какъв брой елементарно е да се сътвори бутон и брояч ", твърди той. Въпреки това счита, че нежеланието на Meta да направи това се дължи на неналичието на бистрота във връзка с вредата, с която се сблъскват младежите в Instagram. " Ето за какво излизам напред тъкмо в този момент,. това е моето отдръпване от технологиите ".

Говорител на Meta осведоми BBC, че компанията е въвела няколко функционалности, ориентирани към отбрана на младежите онлайн, в това число анонимни вести за евентуално нездравословно наличие. " Всеки ден безчет хора в и отвън Meta работят върху това по какъв начин да помогнем на младежите да бъдат в сигурност онлайн. Работейки с родители и специалисти, ние също по този начин въведохме над 30 инструмента в поддръжка на младежите и техните фамилии, с цел да имат безвреден и позитивен опит онлайн. "

Meta, дружно с други компании за обществени медии, сега се бори с няколко правосъдни каузи в Съединени американски щати по отношение на въздействието на платформите за обществени медии върху психологичното здраве на младежите. През октомври десетки американски щати подадоха правосъден иск, в който упрекнаха Мета, че е подвеждала обществеността по отношение на рисковете от потреблението на обществените медии и е съдействала за рецесията в психологичното здраве на младежите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР