Бивш служител на германското разузнаване беше обвинен в държавна измяна

...
Бивш служител на германското разузнаване беше обвинен в държавна измяна
Коментари Харесай

Обвиниха бивш офицер от германското разузнаване в шпионаж за Русия

Бивш чиновник на немското разузнаване беше упрекнат в държавна измяна за хипотетичен шпионаж в интерес на Русия , съгласно известия в немските медии, написа " Политико ".

Федералният прокурор на Германия е повдигнал обвинявания против Карстен Л., някогашен почитан чиновник на Федералната разследваща работа на Германия (BND), пред Берлинския апелативен съд.

Полицията го арестува през декември по съмнение в търговия с държавни секрети с съветски сътрудници и шерване на разследваща информация, получена посредством работата му за войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Друг мъж, Артър Е., също беше упрекнат в държавна измяна, защото прокурорите считат, че е оказал помощ на Карстен Л. да комуникира с Федералната работа за сигурност на Русия, ФСБ.

Карстен Л. дълги години беше началник на отдел BND, който отговаряше за следенето на телефонна, интернет и сателитна връзка . Малко преди ареста си той е нараснал и назначен да дава отговор за инспекцията на чиновниците, съгласно немски отчети.

Съобщава се, че той се е срещнал с Артур Е., съветски предприемач, на празненство в Бавария през 2021 година Смята се, че Карстен Л. е дал секретни документи с информация по отношение на войната в Украйна и съветската наемническа група " Вагнер " на Артър Е., който от своя страна е пътувал до Москва и ги предава на ФСБ.

Случаят смути немските управляващи и повдигна съществени въпроси по отношение на уязвимостите в BND.

И двамата са упрекнати в държавна измяна и са застрашени от пожизнен затвор.
 Швеция упрекна мъж за шпионаж в интерес на Русия
Швеция упрекна мъж за шпионаж в интерес на Русия

Той е бил задържан през ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР