Бивш президент и премиер на Русия обяви кога страната му

...
Бивш президент и премиер на Русия обяви кога страната му
Коментари Харесай

Медведев: Има четири случая, при които Русия може да използва ядрено оръжие

Бивш президент и министър председател на Русия разгласи по кое време страната му може да нанесе нуклеарен удар.

Има няколко случая, при които Русия има право да употребява нуклеарно оръжие, само че в комплицирани обстановки договарянията са най-хубавият и верен път. Това съобщи в изявление за организация „ Новости " някогашният министър председател, президент и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Дмитрий Медведев акцентира, че събитията, при които Русия може да прибегне до използването на нуклеарно оръжие са записани в съответния документ, който е одобрен от президента. По думите му това показва решимостта на страната да отстоява своята самостоятелност и суверенитет, написа cross.bg.

Въпросните случаи са четири.

Първо, в случай че по Русия бъде нанесен нуклеарен удар.

Второ, в случай че бъде употребявано нуклеарно оръжие против нея и нейните съдружници.

Трето, в случай че бъде изумена сериозната инфраструктура на страната и бъдат парализирани съветските нуклеарни сили за въздържане.

И четвърто, в случай че вследствие на експанзия против Русия и нейните съдружници с елементарни оръжия бъде застрашено съществуването на страната.

Медведев изброи и задачите на Москва в договарянията в Киев, а точно: безпристрастен статут, демилитаризация на Украйна и отвод от признатите в страната, по думите му, нацистки идеологически закони.

Целите на Украйна са да запази държавността си и да подсигурява по-нататъшното си развиване, добави Медведев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР