Бивш наемник от частната военна компания Вагнер с паспорт на

...
Бивш наемник от частната военна компания Вагнер с паспорт на
Коментари Харесай

Наемник от Вагнер воювал в Украйна и Сирия е осъден у нас за нелегално пресичане на границата

Бивш наемник от частната военна компания " Вагнер " с паспорт на името Сергей Горшенин с персонален знак А-1780 е задържан при опит за влезе незаконно с България, заяви за Faktor.bg журналистът Владимир Осечкин, основател на Gulagu.net.

Горшенин е опитал да влезе в страната от Турция, досега не е известно тъкмо по какъв метод.

В себе си той е имал орден " За смелост " присъден му с декрет на Владимир Путин от 18.07.22 година, орден " ЧВК Вагнер " " За завладяването на Попасна " и други документи на името на Андрей Мортигин.

Няколко дни по-късно той е наказан на 3 години условно и е изпратен в лагера за бежанци в Любимец, в който главно се намират сирийски мигранти.
На Горшенин са върнати персоналните движимости и телефон. Не му е позволено да напуща рамките на лагера.

В момента с него работят службите за сигурност, с цел да открият дали това е същинската му идентичност, както и задачата, с която се е опитал да проникне в страната.

Горшенин е отказал помощ от локални правозащитници, декларирал е, че при нужда самичък ще се свърже с тях.

Той е разказал, че е воювал като наемник в Сирия и Украйна до 2022 година, само че не е ясно дали е дезертирал от фронта, дали е изпратен с някаква специфична задача в България или просто е правил опит да напусне Русия и да се укрие.

Междувременно той е изискал леговище в България, само че лица направили закононарушения, изключително военни закононарушения не подлежат на сходна правна отбрана.

По усещания на хора, които го познават Горшенин, че е човек, който осъзнава какво е правил: " Имах заповед ", " Това ми е работата " - по този начин е коментирал дейностите си в редиците на " Вагнер ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР