Бивш директор от системата на държавните железници; запален алпинист и

...
Бивш директор от системата на държавните железници; запален алпинист и
Коментари Харесай

Директорът, алпинистът или дуелистът - кой ще стане канцлер на Австрия

Бивш шеф от системата на държавните железници; разпален планинар и политик, провокирал собствен конкурент на двубой с шпаги - това са тримата съществени претенденти да управляват Австрия след парламентарните избори през днешния ден.

Кристиан Керн

През май 2016 година Керн пое управлението на Социалдемократическата партия, както и канцлерския пост от непопулярния си предходник Вернер Файман.

При заемането на новата служба Керн беше считан за ново лице и деятелен човек, който не принадлежи към партийния хайлайф, само че който в продължение на няколко години сполучливо е управлявал Австрийските държавни железници.

 Кристиан Керн.
© Leonhard Foeger, Reuters

Кристиан Керн.

Израснал е в работен квартал на Виена, в непретенциозно семейство. Днес обаче от произхода му са останали малко забележими следи; 51-годишният политик в този момент е по-известен със скъпите си, ушити по поръчка костюми и маниера си на държание на интелектуалец.Липсата на мощна връзка с партийния електорат направи за Керн мъчно да организира ефикасна предизборна акция.

Себастиан Курц

В един от предизборните си видеоклипове ръководителят на австрийските консерватори изкачва самичък на зазоряване алпийски връх с височина 2995 м. " Да направиш вярното нещо е въпрос на решение, решение, което неведнъж би трябвало да вземеш самичък ", споделя Курц със своя глас във видеозаписа, представяйки се като идващия водач на Австрия.

Трийсет и една годишният политик от години се приготвя за тази служба. След прочут интервал в общинския съвет на Виена на 24-годишна възраст Курц зае държавен пост, ставайки държавен секретар в министерството на вътрешните работи. На 27 към този момент беше назначен за министър на външните работи.

 Себастиан Курц.
© Leonhard Foeger, Reuters

Себастиан Курц.

Познат със своята пригладена обратно прическа и неналичието на вратовръзка, Курц се утвърди като политик, противопоставящ се на имиграцията, който дружно с други страни от района способства за затварянето при започване на 2016 година на Балканския миграционен маршрут.

Хайнц-Кристиан Щрахе

Когато през 2005 година Щрахе застана отпред на партийното управление, " Партията на свободата " се възстановяваше от тежък избирателен резултат от единствено 10%. На последните парламентарни избори през 2013 година популистите завоюваха над 20% с помощта на напъните му да реалокира партията от крайното дясно към политическия център.

Като по-млад Щрахе поддържал връзки с персони от крайната десница, а през 2004 година, съгласно традициите в националистическите студентски съюзи в немскоезичните страни, той провокирал на двубой със саби човек, който по време на партийно заседание го разкритикувал.

 Хайнц-Кристиан Щрахе.
© Heinz-Peter Bader, Reuters

Хайнц-Кристиан Щрахе.

Но през последните години 48-годишният политик опита да наподобява по държавнически, употребявайки по-премерен език, когато пропагандира политическите си визии против имиграцията, както и предприемайки твърди дейности против представители на партията, изразяващи крайни възгледи. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР