Бивш брокер от банката Голдман сакс е новият лидер на

...
Бивш брокер от банката Голдман сакс е новият лидер на
Коментари Харесай

Стефанос Каселакис е новият лидер на СИРИЗА

Бивш брокер от банката " Голдман сакс " е новият водач на гръцката лява партия СИРИЗА, предадоха международните организации. Стефанос Каселакис беше определен на втория тур на вътрешнопартийните избори, създадени през вчерашния ден.

Победата му породи всеобща изненада. Каселакис е на 35 години, в никакъв случай не е заемал политическа служба и е прекарал огромна част от трудовия си стаж в Съединени американски щати.

Той определен на овакантения от Алексис Ципрас  Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли лидерски пост на СИРИЗА с 56,69 % от гласовете на партийните членове. Така Каселакис става водач на първата опозиционна партия в Гърци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доскоро чужд на необятната общност, Каселакис победи на втория тур някогашната министърка на труда в държавното управление на Ципрас, по времето на ръководството на СИРИЗА - Ефи Ахциоглу, посочена за любимка във вътрешния избор. На втория тур тя получи 43,3 %.

Каселакис е първият политик, който е открит педераст, който оглавява гръцка политическа партия. В Гърция, където обичайното семейство си остава един от стълбовете на обществото, Каселакис постоянно се демонстрира с американския си брачен партньор Тайлър Макбет, който работи в незабавно поделение.

Стефанос Каселакис оглавява СИРИЗА след две тежки изборни загуби на парламентарните избори през май и юни.  На вота на 25 юни партията получи едвам 17,84% (48 места в парламента), което беше с 20 процентни пункта по-малко от
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР