Бивш американски военен се намира в затвор в Иран, след

...
Бивш американски военен се намира в затвор в Иран, след
Коментари Харесай

Американски гражданин е бил задържан в Иран

Бивш американски боен се намира в затвор в Иран, откакто дошъл в страната при приятелката си иранка, заяви в. "Ню Йорк таймс ", представен от Франс прес.

Четиридесет и шест годишният Майкъл Р. Уайт от щата Калифорния по този начин и не се върнал с полета си през Дубай през юли, разказала майка му пред вестника.

Държавният департамент на Съединени американски щати уточни, че е в течение на изнесената в печата информация за задържането, само че отхвърли да заяви детайлности, обосновавайки се с неприкосновеността на персоналните данни и живот.

"Нямаме по-висш приоритет от сигурността и сигурността на американските жители в чужбина ", разяснява представител на ведомството.

Джоан Уайт, майка на арестувания, сподели пред "Ню Йорк таймс ", че синът й е пътувал пет или шест пъти до Иран на посещаване при приятелката си.

Майката научила от Държавния департамент, че синът й е арестуван въз основа на неизяснени и досега обвинявания.

Пред вестника Джоан Уайт сподели, че се е обърнала към Швейцария, която съставлява ползите на Съединени американски щати в Иран в отсъствието на дипломатически връзки сред двете страни, с молба за консулско посещаване при сина й.

Най-малко още трима американски жители, в това число двама от ирански генезис, се намират в пандиза в Иран.

Отношенията сред Техеран и Вашингтон мощно се утежниха предходната година, откакто президентът Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати се отдръпват от съглашението за нуклеарната стратегия на Иран и възвръщат глобите против Техеран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР