Битовите сметки на всяко едно домакинство ще бъдат увеличени, след

...
Битовите сметки на всяко едно домакинство ще бъдат увеличени, след
Коментари Харесай

ПП с прогноза с колко ще скочат сметките за газ за потребителите

Битовите сметки на всяко едно домакинство ще бъдат увеличени, откакто болшинството в Народното събрание не одобри да прегледа и гласоподава законопроекта на " Продължаваме промяната " за обезщетения за битовите консуматори поради високите цени на природния газ в период от 4 месеца - от януари до края на април. Това обявиха от " Промяната " на брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Преди по-малко от час в залата отпадна точката, която през днешния ден трябваше да разгледаме. Тя отпадна, макар че през вчерашния ден беше добавена в дневния ред. Отпадна в несъгласие на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС. И по този начин битовите консуматори на природен газ ще бъдат оставени сами да се оправят с високите цени ", съобщи националният представител от Политическа партия Радослав Рибарски.

Поне с 30% ще се усилят сметките за газ през февруари, предвижда още той. Неприемливо е и оправданието, че обезщетения няма да има, тъй като нямало пари. " Фондът за сигурност на енергийната система събира облаги точно по тази причина, и то се събират повече пари от нормално. "

Общо под 200 милиона би коствало подпомагането на потребителите по схемата, препоръчана от Политическа партия, пресметна още Рибарски.

Вместо парламентарната енергийна комисия да се занимава с разглеждането на дълготрайната 30-годишна тактика на служебния кабинет за развиване на българската енергетика, следва да се намерения по какъв начин семействата ще преживеят актуалната 2023 година, счита депутатът Владимир Табутов. Освен това, акцентира той - би трябвало незабавно да се създаде и одобри дефиницията за енергийна беднотия, което да разреши помощи да се дават таргерирано, а не " на калпак ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР