Биткойнът продължава низходящата си тенденция от последните дни. Причината –

...
Биткойнът продължава низходящата си тенденция от последните дни. Причината –
Коментари Харесай

Заплахата от налагане на строг контрол върху криптовалутите понижи рязко цената на биткойна

Биткойнът продължава низходящата си наклонност от последните дни. Причината – усилване на натиска за налагане на строги ограничавания за криптовалутите и прецизен надзор върху стартирането на цифровата криптовалута Либра Фейсбук.

Биткойнът отстъпи с 11,1 % по отношение на петъчната търговия, до 9,855 $ в днешната ранна сесия - най-ниското равнище от 2 юли. Оригиналната криптовалута се срина единствено в неделя с 10,4%, което бе вторият максимален дневен спад тази година.

Политици и финансови регулатори по света приканиха за засилен надзор върху криптовалутата Либра, която Фейсбук възнамерява да пусне. Опасенията варират от отбрана на персоналните данни на потребителите до систематичните опасности поради световния достъп на обществената мрежа.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подлага на критика биткойна, Либра и другите криптовалути предходната седмица. Той настоя фирмите да се включат в така наречен банкова харта и да съблюдават всички международни регламенти, в случай че желаят да " станат банки ".

Курсът на биткойна, който в началото подцени туита на Тръмп, се срина внезапно, откакто президентът на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати Джероум Пауел прикани за прекъсване на плана на Фейсбук, до момента в който бъдат прегледани опасенията, свързани с неприкосновеността на персоналните данни и прането на пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР