Биткойнът поскъпна с около 20% тази седмица, като за първи

...
Биткойнът поскъпна с около 20% тази седмица, като за първи
Коментари Харесай

Биткойн прескочи 22 000 долара

Биткойнът нарастна с към 20% тази седмица, като за първи път цената му мина над 22 хиляди $ и провокира прогнози, че предстоят още облаги за най-голямата криптовалута в света, съобщи Bloomberg, представен от investor.bg.

Дигиталната валута нарастна с 4,6% до към 22 173 $ в четвъртък, преди да заличи част от растежа. Биткойнът и по-широкият показател на Bloomberg Galaxy Crypto Index се повишиха над три пъти тази година. Акциите, свързани с криптовалутата, в Южна Корея, Япония и Китай също покачиха цената си.

Поскъпването на цифровите активи поляризира мненията, като се има поради историята на взрив и провал на биткойна. Привържениците настояват, че криптовалутата печели за сметка на златото поради диверсификация на портфейлите на фона на слабостта на $ и евентуалния инфлационен напън. Други пък виждат спекулативна тресчица, която неизбежно ще докара до срив, сходен на този преди три години след мощното повишаване на биткойна.

И въпреки всичко има признаци, че този път дълготрайните вложители като мениджърите на активи и частните капиталови консултанти играят по-голяма роля, дружно с капиталовите фондове, които следват наклонността въз основата на количествен разбор.

Недостигът на биткойни, комбиниран с „ необузданото отпечатване на пари “ от страна на Федералния запас, значи, че цифровият токен в последна сметка би трябвало да се изкачи до към 400 хиляди $, съобщи в сряда Скот Минерд, основен капиталов шеф в Guggenheim, пред Bloomberg TV.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР