Биткойн вероятно ще се превърне в нов клас финансови активи,

...
Биткойн вероятно ще се превърне в нов клас финансови активи,
Коментари Харесай

CME Group: Биткойн не е просто криптовалута, а вероятно ще се превърне в нов клас финансови активи



Биткойн евентуално ще се трансформира в нов клас финансови активи, като да вземем за пример златото или акциите, които да могат да бъдат търгувани от огромни вложители и да бъдат контролирани, а не да остане просто една криптовалута, съобщи Лео Меламед - почетен ръководител на водещата американска борса Chicago Mercantile Exchange (CME), оповестява организация Ройтерс.

През предходната седмица най-голямата в света борса за дериватни принадлежности CME Group разгласи, че възнамерява да започва до края на годината търговия на биткойн фючърси, отбелязвайки по този метод значима стъпка по пътя към възприемането на водещата криптовалута като нов финансов инструмент за търговия.

Това е доста значима стъпка за историята на биткойн. Ние ще изпълним регулация, правейки биткойнът не толкоз див, като ще го опитомим чрез пригодим инструмент за търговия при съответни правила, добави Меламед в днешно изявление за Ройтерс.

Въвеждането на фючърси ще разрешат на вложителите да продават така наречен " къси " позиции в биткойн, което да направи вероятни двустранните залози за главната криптовалута. Лео Меламед чака, че сходно развиване ще докара до интерес за търговия от страна на огромните институционални вложители, а освен на спекулативните играчи.

Трябва да се има поради, че близо седемкратното повишаване на биткойна през актуалната година провокира диспути измежду финансовите експерти, дали цифровата валута съставлява гражданска война във финансовата технология или просто нов " механически ценови балон ".

Осемдесет и пет годишният Меламед уточни, че в началото е бил скептично надъхан към криптовалутата, виждайки аналогия сред нея и търговията с фючърси на интернационалния паричен пазар, която започва на борсата в Чикаго през 1972-а година по време на неговото председателство на CME.

Светът през 70-те години на предишния век не гледаше на търговията с валута като на значим финансов инструмент. Според мен биткойнът може да надвиши търговията на една елементарна криптовалута и да съставлява нов клас финансови активи, основан на така наречен " Блокчейн “ технология (технологията на отворен код в компютърните мрежи, който стои в основата на криптовалутите), означи Меламед. Според анализатори " Блокчейн " технологията ще разреши прехвърлянето на активи без централизирана система като тази на банките и ще се понижат внезапно разноските за паричен превод.

Междувременно водещата криптовалута нараства по време на търговията във вторник с 1,18% към 7208 щатски $, стабилизирайки близо до рекордния връх към 7581 $, доближат в края на предходната седмица. Последното внезапно повишаване на биткойн от началото на ноември се дължеше в максимален степен на новината, че CME Group обмисля да започва до края на актуалната година търговия на биткойн фючърси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР