Биткойн надхвърли прага от $50,000 на 12 февруари - ключов

...
Биткойн надхвърли прага от $50,000 на 12 февруари - ключов
Коментари Харесай

Историческият момент за Биткойн настъпва – оттук накъде?

Биткойн надвиши прага от $50,000 на 12 февруари - основен миг, който в исторически проект е както психически, по този начин и финансов стадий за цифровата валута.

Този скок се случва в миг, когато размерът на търсене в Гугъл за BTC е най-нисък, което демонстрира разминаване сред публичния интерес и финансовите резултати на актива. Някои анализатори преглеждат този модел като начало на “ ” за Биткойн, което допуска евентуална смяна във факторите, влияещи върху оценката на криптовалутата.

Ясин Елманджра, крипто анализатор в ARK Invest, акцентира това завладяващо развиване, като означи контраста сред сегашната стойност на Биткойн от $50,000 и рекордно ниския размер на търсене в Гугъл по отношение на цената. Анализът на предоставената графика разкрива, че в предишното скоковете в търсенията в Гугъл постоянно са съвпадали със обилни нараствания на цената на Биткойн, както се наблюдаваше по време на бичи пазарите от края на 2017 година и началото на 2021 година

Сегашният пейзаж обаче съставлява значима разлика. Въпреки внезапното повишаване на цената на Биткойн, размерите на търсене остават слаби, което демонстрира, че сегашният подтик може да не произтича от неспокойствие на дребно или необятен умозрителен интерес, както се наблюдаваше в предходните цикли. Това разминаване подсказва, че пазарът съзрява, като институционалните вложения и задвижваното от полезността приемане може да изместят спекулациите на дребно.

От друга страна, компанията за разбор на данни Lookonchain заяви, че почти 375,000 адреса са придобили Биткойн на стойност $6 милиарда на междинна цена от $50,227. Понастоящем тези позиции носят загуби, което съставлява евентуален напън за продажба, в случай че цената на Биткойн се върне до тези равнища.

Тези данни акцентират внимателната вероятност, защото тези “ ” позиции съставляват забележителен размер Биткойн, който би могъл да бъде разпродаден, защото вложителите се стремят да излязат на облага или на минимална загуба, евентуално ограничавайки бъдещия прогрес на цените или повишавайки волатилността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР