Биткойн достигна исторически връх в ранните часове на понеделник българско

...
Биткойн достигна исторически връх в ранните часове на понеделник българско
Коментари Харесай

Биткойн проби тавана: Колко високо ще стигне

Биткойн доближи исторически връх в ранните часове на понеделник българско време. Най-популярната криптовалута се търгуваше за малко за 68 802,50 $, като по този метод усъвършенства върха, подложен на 10 ноември 2021 година - $68 789, оповестяват международните организации.

След краха на цифровите активи през 2022 година, от есента на предходната година Биткойн още веднъж е в нахлуване. По данни на CoinMarketCap, в границите на 12 месеца приказваме за 200-процентов скок.
 Стойността на Биткойн мина 100 000 лв.
Стойността на Биткойн мина 100 000 лв.

Само в границите на тази година е поскъпнал с над 20%

Сегашното му рали се подхранва в огромна степен от решението на американските регулатори от януари да разрешат борсово търгувани фондове, които наблюдават курса на криптовалутата. Така обичайни вложители могат да получат експозиция към крипто без да навлизат в нова и непозната за тях екосистема.

Само в границите на месец, тези ETF-и са привлекли 4,2 милиарда $, показва Bloomberg.

Допълнителен фактор е наближаващият " халвинг " - понижаване на половина на новите биткойни, които влизат в " обращение ". Традиционно след използването на този вграден в механиката на криптовалутата механизъм следва скок на цената. Вече самоуверено се приказва, че тя може да доближи 100 000 $.

Още през предходната седмица курсът на Биткойн по отношение на българския лев реализира връх.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР