Биткойн (BTC) започна март със сериозна инерция, като надмина нивото

...
Биткойн (BTC) започна март със сериозна инерция, като надмина нивото
Коментари Харесай

Прогноза за цената на Биткойн – реалистична цел преди халвинга?

Биткойн (BTC) стартира март със сериозна инерция, като надмина равнището на поддръжка от $60,000 и реализира най-високото си месечно затваряне от октомври 2021 година, тъкмо преди да доближи историческия си връх.

Настоящата позитивна траектория се подхранва от разнообразни бичи фактори, в това число идното халвинг събитие и продължаващото положително показване на борсово търгуваните фондове ( ETF ). Много пазарни анализатори чакат, че това рали ще продължи възходящата си траектория.

Споделяйки прозрения за бъдещите вероятности на Биткойн , специалистът по крипто търговия Trading Shot уточни, че съгласно техническите индикатори и историческите модели, Биткойн евентуално ще доближи нов исторически връх преди идващото халвинга.

След като при започване на февруари Биткойн проби равнището на фиб. промяна при 0.382 на седмичната графика за първи път от 6 юни 2022 година насам, Trading Shot акцентира смисъла на това развиване от позиция на пазарните цикли, правейки паралели с предходни случаи. Прилагайки канала на Фибоначи към последните два цикъла, Trading Shot означи, че всякога, когато Биткойн е надминавал равнището при 0.382 фиб в предишния цикъл, той е удрял и равнището при 0.5 фиб. Това наблюдаване заслужава внимание, защото се е случвало два пъти преди този момент.

Интересно е, че времето, което е било належащо на Биткойн да доближи равнището 0.5 фиб., откакто е пробил равнището при 0.382 фиб в тези случаи, е било седем седмици (49 дни) и осем седмици (56 дни). Въз основа на този исторически модел анализаторът пресметна, че Биткойн ще има най-много осем седмици, с цел да доближи още веднъж равнището на фиб. промяна при 0.5.  

Ако този модел се повтори тъкмо, посочената седмица ще бъде 1 април 2024 година, като Биткойн евентуално ще доближи $81,000. Ако обаче пробивът настъпи по-рано, ценовият диапазон може да бъде сред $78,000 и $81,000.

Освен това, на фона на преобладаващите бичи настроения на пазара, Trading Shot допуска, че пазарът на криптовалути може би навлиза в най-агресивната фаза на сегашния цикъл.  

Също по този начин актуалният ценови скок на Биткойн съответствува със забележителното търсене на ETF продукта, защото вложителите от ден на ден залагат на това, че BTC ще надвиши рекордните $69,000.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР