Биткойн (BTC) отново се стреми към прага от $70,000 след

...
Биткойн (BTC) отново се стреми към прага от $70,000 след
Коментари Харесай

Бичият пазар на Биткойн тепърва започва – какво да очакваме?

Биткойн (BTC) още веднъж се стреми към прага от $70,000 след къс спад, който за миг намали цената на водещата криптовалута.

Въпреки че сега се търгува малко под $70,000, преобладаващите пазарни настройки изрично демонстрират, че като цяло секторът остава в бичи тренд, като Биткойн е подготвен за още един евентуален рекорден връх, изключително с идното халвинг събитие на хоризонта.

Според разбор на специалиста по крипто търговия TradingShot, Биткойн , подсилен от идното халвинг събитие, наподобява е подготвен за невиждан растеж, който евентуално ще алармира за началото на най-агресивния бичи цикъл до момента.

В неотдавнашна обява на TradingView от 5 април анализаторът основа своя разбор на сравнението на мечите и бичите цикли по отношение на логаритмичната крива на растежа (LGC) на Биткойн, разкривайки забележителна смяна в инерцията, защото криптовалутата неотдавна се отклони от LGC.

Отклонението от нормата директно преди халвинг събитието се преглежда като позитивен сигнал, изключително когато се вземе поради историческото държание на цената на Биткойн през сходни интервали.

Ключов аспект на разбора се концентрира върху златното съответствие на халвинга – метрика, която е посочила акуратност в минали цикли. Според специалиста това съответствие допуска, че времето от дъното на предходния мечи цикъл до халвинг събитието е съразмерно равно на времето от събитието до върха на последващия бичи цикъл.

TradingShot допуска, че последствията от златното съответствие са дълбоки, като загатва, че Биткойн може да е на прага на нескончаем бичи цикъл, продължаващ най-малко 500 дни.

Предстоящото халвинг събитие остава основно, като се има поради историята на Биткойн, водеща до такива събития. В исторически проект Биткойн е достигал нови върхове след събития, свързани с халвинга, което прави актуалното събитие изключително удивително.

Въпреки късия спад, в последно време Биткойн означи скромни облаги, подтиквани от няколко евентуални бичи катализатора. Един подобен катализатор е новината, че BlackRock, най-големият управител на активи в света, е присъединил огромни американски банки като участници в своя спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF). В подаденото са изброени забележителни имена като Goldman Sachs, Citadel Securities, UBS и Citigroup.

Освен това Биткойн и по-широкият крипто пазар означиха растеж след индикациите от Федералния запас, които допускат опция за понижаване на лихвените проценти преди края на 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР