Биткойн (BTC) отново привлече вниманието, като надхвърли критичния праг от

...
Биткойн (BTC) отново привлече вниманието, като надхвърли критичния праг от
Коментари Харесай

Защо цената на Биткойн върви нагоре днес?

Биткойн (BTC) още веднъж притегли вниманието, като надвиши сериозния предел от $50,000, достигайки $51,500 все още на писане на публикацията.

Този финален ценови скок бележи незабравим растеж от 3.4% през последните 24 часа и още по-съществено нарастване от 19.7% през последната седмица.

Подновеното нанагорнище на Биткойн над $50,000 разпали интереса и спекулациите измежду вложителите и анализаторите, които отдават този бичи подтик на композиция от фактори. Съществен принос за неотдавнашното повишаване на цените има забележителният приток на средства към спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

Крипто анализаторът Майкъл ван де Поуп неотдавна акцентира забележителния приток на над $600 милиона в Биткойн ETF-ите единствено във вторник.

Този приток алармира за възходящо доверие измежду вложителите и е необятно обсъждан като предвестител на нов бичи цикъл в областта на криптовалутите. Вливането на забележителен капитал в Биткойн посредством ETF-ове акцентира нарастващия институционален интерес и се преглежда като фундаментален катализатор за актуалното придвижване на цените.

В допълнение към притока на средства от ETF, пазарните реакции на външните стопански индикатори също изиграха основна роля за стимулиране на ралито на Биткойн.

Освен това аналитичната компания Santiment прегледа обстановката, като акцентира възобновяване и подчертава върху представянето на определени алткойни. Проекти като VET, TAO и STX демонстрираха обилни облаги, което допуска по-широка наклонност на диверсификация в границите на крипто пазара. Това разминаване на Биткойн с други криптовалути и отчетливото показване на избрани алткойни илюстрират нюансирания и многостранен темперамент на сегашния пазарен пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР