Битката за умовете ни става все по-ожесточена. Какви са новите

...
Битката за умовете ни става все по-ожесточена. Какви са новите
Коментари Харесай

Битката за умовете ни става все по-ожесточена: как групи с шеги в интернет се превръщат в политическа пропаганда?

Битката за мозъците ни става все по-ожесточена. Какви са новите техники за агитация? И по какъв начин групи с смешки, мъдри мисли и патриотични лозунги набират стотици хиляди почитатели, след което се употребяват политически? В „ Срещу течението ” Евгений Генчев беседва с Никола Тулечки от Factcheck.bg по тематиката.

„ Когато летиш високо, не забравяй с кого си пълзял ”, „ Запомни! Ако приятелите ти не те търсят, значи са добре. И не са ти другари! ”, „ Казаха ми, че никой няма да хареса тази фотография, тъй като сме небогати и живеем на село ”. Хиляди са страниците с сходни изявления, хората ги харесват, а мащабът е поразителен, споделя специалистът.

„ Долната граница е над 10 000 почитатели. Има и такива, които са с съвсем 300 000. Проблемът при тези странички е че в един миг, когато се събере някаква сериозна маса почитатели, стартират да пускат новинки – „ клик примамка ”, агитация, политически пиар ”, изяснява Тулечки.

Той предлага, когато дадена страница стартира да ни „ облъчва ”, да спрем да я следваме. „ Обаче никой не го прави, тъй като ти не виждаш, че тя стартира да те облъчва ”, прецизира специалистът.

Тулечки споделя, че по време на предизборната акция интензивността в сходни групи се усилва. „ Тогава има повече интерес за оклеветяване на всякакви политически съперници ”, предизвестява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР