Битката за титлата във Висшата лига между Манчестър сити и

...
Битката за титлата във Висшата лига между Манчестър сити и
Коментари Харесай

Ще види ли Висшата лига най-вълнуващия завършек на битката за титлата

Битката за купата във Висшата лига сред " Манчестър сити " и " Ливърпул " към този момент е в своята крайна фаза. Двата кандидата за оценката имат да изиграят единствено по още две срещи, които ще решат кой ще бъде първенец в най-интересното футболно състезание. Дотук борбата сред противниците мина през голям брой обрати, а след 36 кръга разликата е единствено една точка – 92 за " Сити " против 91 за " Ливърпул ".

В последните два кръга първенците от Манчестър се изправят против " Лестър " на своя " Етихад ", след което гостуват на " Брайтън " в последния ден. " Ливърпул " гостува на " Нюкасъл " и приема " Уулвърхемптън " идната неделя.

Възможно ли е обаче след тези мачове " Сити " и " Ливърпул " да бъдат с равни точки? Експертите в Англия разгледаха сходен сюжет и незабавно се обърнаха към правилника, с цел да видят какво ще стане в сходен случай.

В британския футбол предписание за разглеждане на салдото в директните мачове не съществува. В случай на равни точки сред два отбора се гледа головата разлика, която те са постигнали. Ако и тя е идентична то значение има кой отбор е вкарал повече голове.

При ново тъждество се играе плейоф, който дефинира спечелилия. Той се организира на безпристрастен терен. " Клубовете би трябвало да играят един или повече решаващи мачове на безпристрастен терен, като форматът, времето и мястото им се дефинират от Борда на Висшата лига ", гласи правилникът.

В момента " Сити " има голова разлика 90:22 (+68), а " Ливърпул " е с 84:20 (+64). Беше прегледан точно сходен сюжет, при който след 38 кръга отборите на Пеп Гуардиола и Юрген Клоп приключват с безусловно идентични индикатори.

Какви са разновидностите да забележим заключителен плейоф след края на сезона:

" Ливърпул " печели 5:0 и губи 1:2, а " Сити " прави и в двата си мача 0:0.
" Ливърпул " печели 4:0 и прави 3:3, а " Сити " печели 1:0 и губи 0:1.
" Ливърпул " прави 3:3 и в двата си мача, а " Сити " еднакъв 0:0 и загуба 0:4.
" Ливърпул " приключва 3:3 и 3:4, а " Сити " губи 0:3 и 0:2 и двете си срещи.

Има ли проклинание над " Анфийлд " и Клоп

По тематиката разсъждаваше и мениджърът на алените Юрген Клоп, който към момента не може да донесе трофей на отбора си, отккато го пое. Германецът загуби по един край в Лига Европа и Шампионската лига.

" Изобщо не мисля за проклятия и други такива неща. Не имам вяра в тях. Аз съм здрав, фамилията ми е добре, веселя се на живота и върша това, което обичам. Какво друго има значение ", попита Клоп преди срещата с " Нюкасъл ".

Мениджърът на мърсисайдци отхвърли да се впусне в разсъждения за възможен заключителен плейоф, при изброените горе сюжет. Той разгласи, че играчите му ще играят със същата мотивация във всеки оставащ дуел.

" Ние сме подготвени да се борим на всеки фронт. Момчетата имат вяра в себе си. Трябва да създадем всичко, което зависи от нас. Но не чакайте от мен да стартира да броя голова разлика и да преброявам сходни сюжет. Те са забавни за почитателите ", добави Клоп.

 Ще види ли Висшата лига най-вълнуващия свършек на борбата за купата
© Reuters

Медиите в Англия припомниха последните два случая, в които борбата беше решена в последния кръг с присъединяване на " Ливърпул " или " Сити ". През сезон 1988-89 алените изгубиха купата в остарялата Първа дивизия от " Арсенал ". В пряк мач на " Анфийлд " " артилеристите " печелят с 2:0, тъкмо с два гола разлика – резултат, който им е нужен, с цел да изпреварят противника си. След това " Ливърпул " печели на идващия сезон, само че оттогава към този момент 29 години не може да стигне до златните медали.

През 2012 година " Манчестър сити " завоюва своята първа купа във Висшата лига в трагичен заключителен кръг. " Гражданите " победиха КПР с 3:2 след гол на Серхио Агуеро в продължението, с цел да завършат пред градския си противник " Юнайтед ".

Дали ще има такава драма и в края на сегашния сезон ще покажат оставащите два кръга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР