Битката между едрия бизнес и екоактивистите отдавна не се води

...
Битката между едрия бизнес и екоактивистите отдавна не се води
Коментари Харесай

Total съди Greenpeace за... $1,10

Битката сред едрия бизнес и екоактивистите от дълго време не се води единствено по улиците и на порталите на фабрики и рудници. Френският петролен колос Total се изправя против френския клон на организацията Greenpeace и консултантската компания Factor-X в спокойната среда на правосъдната система поради отчет за въглеродните излъчвания на компанията, оповестява ESG Today.

Детайли : Жалбата на Total е обвързвана с обява от ноември, съгласно която въглеродните ѝ излъчвания са 4 пъти над заявените 455 млн. метрични тона. Според петролния колос методологията, употребена от Factor-X и Greenpeace е сбъркана и по този начин отчетът съдържа " погрешна и подвеждаща информация ", като това е било ясно на създателите още преди да я създадат обществена.
 Климатични деятели съдят BNP Paribas
Съдят една от топ банките на Европа поради изкопаемите горива

Кредитната институция финансирала петролни и газови компании в нарушаване на закона, настояват те

Сега Total желае евакуиране на текста със глоба от 2000 евро за всеки ден веселба и алегорични $1,10 като обезщетение.

Контекст : Делото е самобитна контраофанзива на огромните компании против екоактивистите, които все по-често употребяват правосъдната система, с цел да притискат бизнеса за по-амбициозни климатични цели.

Не е изненада, че има и сходно дело, заведено от Greenpeace против Total.
 Петролните колоси охладняват към
Петролните колоси охладняват към " зелените " планове

Твърдят, че вложенията им нямат задоволителна възвръщаемост

В прав текст : " TotalEnergies желае да завлече Greenpeace в дълъг правосъден развой, да отстранен отчетите ни и да не ни разрешат да подлагаме на критика техните подвеждащи и убийствени за климата дейности. Ще продължим да разкриваме тяхната отговорност за световното стопляне ", съобщи шефът на Greenpeace France Жан-Франсоа Жилард.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР