Битката Илчовски срещу Ангелови е с резултат 5 на 8,

...
Битката Илчовски срещу Ангелови е с резултат 5 на 8,
Коментари Харесай

Илчовски, Ангелов, Градус и изобилния дъжд от евромилиони

Битката Илчовски против Ангелови е с резултат 5 на 8, само че в милиони левове от осъществени европроекти в земеделието. На толкоз възлизат грантовете, които компании на двамата предприемачи Светослав Илчовски и Иван Ангелов и техни родственици са получили посредством капиталови планове по Програмата за развиване на селските региони от влизането на България в Европейски Съюз досега, откри инспекция на Mediapool. Сумите обаче нарастват доста и стремително, тъй като двамата агробизнесмени получават доста по-изобилни дотации и то към този момент на годишна база .

За " Градус " това са близо 10 млн. лева годишно за така наречен " щастливи кокошки " , на които против помощта обезпечават престой в по-широки кафези, с пилички за ноктите, а също и за хуманно отношение към свинете. В същото време Илчовски и роднините му получават годишно близо 5 млн. лева от дотации за култивиране на 150 000 дка ниви , от които 100 000 дка лична земя, а останалата наета.

Двамата бизнесмени се оказаха в епицентъра на скандал, откакто Илчовски реши да наруши омертата, която наподобява обвързва проспериращата върхушка на частния бизнес у нас, отправяйки обществено обвинявания за рекет и закани към бизнеса, за изискван от ръководещите налог " успокоение ", за огромни корупционни схеми, в които е намесен и министър председателят в оставка Бойко Борисов.

Собственикът на " Градус " Иван Ангелов, посочен от Илчовски като фаворизиран на властта предприемач в взаимни корупционни схеми, реши да опровергае това пред парламентарната комисия за инспекция на отиващото си ръководство. по-скоро потвърдиха изказванията на съперника му. Той призна, че Бойко Борисов персонално се е застъпвал за отблокиране на експорт на " Градус " за Турция и за издаване на ветеринарни документи.

Илчовски също така твърди за фиктивно надуване на обороти на " Градус " - към 70 млн. лева за 2017 година, с цел да изглеждал бизнесът на компанията по-голям и надлежно акциите ѝ да могат да се продадат на повишена цена при нейното първично обществено предложение (IPO) през лятото на 2018 година. Агробизнесменът приказва още за изкуствени спирачки пред вноса на храни от Европейски Съюз у нас, което удря едни компании и облагодетелства други, вследствие на което българските консуматори купуват скъпо " боклучави " артикули и пр.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР