Битка като никоя друга с отбори, за които са написани

...
Битка като никоя друга с отбори, за които са написани
Коментари Харесай

Със спомена за Суперлигата: Ударно начало на Шампионската лига

Битка като никоя друга с тимове, за които са написани безчет песни. Това е Шампионската лига.

Със загатна за провалилата се Суперлига и след най-лудото трансферно лято настъпи време за мачовете, които всеки почитател чака с неспокойствие.

А стартът на груповата фаза е повече от обещаващ - с мегасблъсъкa " Барселона " - " Байерн " Мюнхен.

Това ще е първият сезон на Шампионската лига след опита за прелом в европейския футбол през април, когато 12 клуба оповестиха основаване на Суперлига, която трябваше да стартира още през лятото, само че оцеля единствено 48 часа.
Снимка: Reuters
В отговор на концепцията за Суперлигата УЕФА усили наградния фонд за участниците в Шампионската лига. Общо за клубовете ще бъдат отделени близо 2.1 милиарда евро спрямо 1.95 досега.

Шампионът ще получи малко над 85 млн. евро, което е с 2.5 млн. повече спрямо интервала 2018-2021. Общо 1.1 милиарда евро са отделени за награден фонд и ще бъдат разпределени съгласно резултатите.

Този сезон на Шампионската лига ще бъде по-различен и с премахването на правилото за гол на непознат терен, което даваше преимущество на гостуващия тим в елиминациите.

УЕФА резервира броя на запасите, въведен през 2020 година поради пандемията. Всеки тим ще има право на пет смени, а в елиминациите е позволена спомагателна шеста промяна, в случай че има продължение.

Добрата вест за почитателите е, че те още веднъж ще могат да гледат онлайн гостувания на своите обичани тимове. Седмица преди началото на европейските шампионати УЕФА отстрани възбраната за гостуващи последователи, която беше в действие от началото на пандемията. Броят на феновете обаче ще зависи от разпоредбите във всяка от страните.
Снимка: Reuters
Сочен за главен любимец за трофея е ПСЖ, който направи най-мащабната селекция това лято. Френският гранд притегли Лионел Меси, Серхио Рамос, Донарума, Жоржиньо Вайналдум, като си резервира и Килиан Мбапе.

Освен мача " Барселона " - " Байерн " Мюнхен, в днешната стратегия е и гостуването на " Манчестър Юнайтед " на " Йънг Бойс ". Всички чакат с неспокойствие новите подвизи на Кристиано Роналдо с екипа на " алените дяволи ".

Снимка: Reuters

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР