Бисер Петков за командировката на ДимитроваЗам.-министърът на труда и социалната

...
Бисер Петков за командировката на ДимитроваЗам.-министърът на труда и социалната
Коментари Харесай

Димитрова за билета за 8300 лв.: Може би беше грешка, че тръгнах, не съжалявам, че отидох

Бисер Петков за командировката на Димитрова Зам.-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова призна, че евентуално е неточност, че се е съгласила да тръгне в командировка за Ню Йорк , откакто е видяла цената на билетите, която е трябвало да се заплати. Пред тя показа, че не съжалявала, че отишла, тъй като ставало въпрос за значим конгрес . Миналата седмица заместник-министърът взе присъединяване в 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания. България е пр едседател на форума за интервала 2017-2018 г . и в това си качество провежда конференцията за 10-та и 11-та сесия.

Междувременно информация, че зам.-министърът и един държавен специалист са пътували в първа клас а, като един билет е коствал 8300 лева, провокира напрежение на фона на палатковите лагери на майки на деца с увреждания , които упорстват за закон за персоналната помощ. В събота в предаването " Седмицата " на Дарик отрасловият министър Бисер Петков сподели, че Димитрова е командирована с негова заповед и посочи, че България е ръководител на форума, както и неговото значение.

" Не съм била на първокласна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, достойнството и гордостта да вземам участие в XI сесия на Конференцията по осъществяване на Конвенцията по отбрана на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 страни, и X и XI сесия се председателстваше от България ”,  коментира Димитрова пред bTV. „ Най-вероятно е неточност, че съм се съгласила да потегли, откакто съм видяла цената. Но не скърбя, че съм отишла, тъй като това е най-големият конгрес, на който България имаше опцията да се представи; конгрес, на който получи похвали от всички страни, от Върховния комисариат по правата на хората с увреждания… ”, сподели още тя. Димитрова призна, че публикация за тази конференцията е пристигнала в министерството още през март, само че откакто ведомството се е забавило да вземе решение до последния миг, билетите за пътуването евентуално са били по-скъпи.

-->

В събота в предаването " Седмица " по Дарик министърът на труда и обществената политика Бисер Пет ков акцентира, че зам.-министър Димитрова е командирована с негова заповед и о лимити настояванията за нейната оставка като несъстоятелни . " България е една от страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания. България е утвърдила този документ през 2012 година и той е насочна точка за всичко, което вършим сферата ", сподели Петков. Той акцентира, че България е ръководител на тази конференция и в нея е взела присъединяване точно з аместник-министърът, чийто сектор са политиките за хората с увреждания . Министърът изясни, че практиката и в Европа била изпратените представители да са точно на равнище зам.-минист ър. Димитрова взела участие и в съпътстващи конференцията събития, отдадени на деинституционализацията на хората с увреждания.



Петков акцентира, че имало експлицитен диалог с представителите на национално показаните организации на хората с увреждани я за присъединяване на България в тази конференция с гледище надлежно България да покаже, че има ангажимент към използването на конвенцията. В началото на септемвр и страната ни ще пази в Организация на обединените нации в Женева първия си отчет за използване на конвенцията за правата на хората с увреждания , посочи още министърът. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР