Бисан Оуда е 25-годишен режисьор в Газа. Тя е работила

...
Бисан Оуда е 25-годишен режисьор в Газа. Тя е работила
Коментари Харесай

Една седмица в Газа: „Тук няма безопасни места“

Бисан Оуда е 25-годишен режисьор в Газа.

Тя е работила с Организация на обединените нации по въпросите на правата на дамите и с Европейския съюз по изменението на климата.

Но пристрастеността на Бисан се пробва да документира живота на територията.

Цяла седмица тя разгласява видео актуализации в Instagram за живота си под обстрел.

Вътре в изтощения град с милиони усти за хранене Обединеното кралство упорства за отваряне на граничния пункт сред Газа и Египет. Може ли израелска сухопътна инвазия в Газа да реализира задачите си?

Миналия понеделник - два дни след невижданата трансгранична офанзива на Хамас, която умъртви 1300 в Израел - Бисан, сходно на хиляди други, получи текстово известие от израелската войска.

Той сподели на всички в централния регион Римал на град Газа да изоставен домовете си.

Бисан бързо сграбчи всички движимости, които можеше да носи, и се втурна от жилището си, снимайки до момента в който вървеше.

" Казаха ни да отидем в безвредни зони ", споделя тя пред камерата, след което скача в такси. Но в Газа няма безвредни места.

Бисан се насочи към основната болница Шифа в град Газа, която към този момент е затрупана с жертви, само че където хиляди поданици на Газа отидоха предходната седмица, с цел да търсят някакъв заслон.

По-късно същата нощ Израел бомбардира Римал, удряйки съгласно него 200 цели на Хамас и трансформирайки на процедура целия регион в отломки.

Същия ден министърът на защитата на Израел, Йоав Галант, подреди цялостна обсада на Газа без да се позволява храна, вода или гориво.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > В сряда Бисан разгласява видео по какъв начин отваря бутилка вода. „ Това е първата чиста вода, която пия от три дни “, споделя тя с облекчение.

Както доста поданици на Газа, тя е претърпяла една седмица безсънни нощи. В една обява тя ни споделя за своята рутина преди лягане.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР