Бирата е най-старата алкохолна напитка, позната на човечеството. Смята се,

...
Бирата е най-старата алкохолна напитка, позната на човечеството. Смята се,
Коментари Харесай

Може ли бирата да замести пробиотика?

Бирата е най-старата алкохолна напитка, позната на човечеството. Смята се, че датира от повече от 6000 години преди новата епоха. В момента тя е и най-често употребяваната в международен мащаб след водата и чая.
Прочетете още
Чували сме разнопосочни отзиви за това потребна ли е бирата или не и, несъмнено - в какви количества. Ако сме й почитатели, сьс сигурност можем да изтькнем няколко изгоди от нея, а в случай че сме върли съперници на алкохола, несъмнено заклеймваме й нейната консумация.

Но резултатите от ново научно проучване демонстрират черно на бяло, че бирата има своите изгоди за тялото, даже такива, за които надали сме предполагали. Учените от китайския Dalian Medical University откриват, че нискоалкохолната напитка подкрепя действието на храносмилателния тракт и в частност червата и даже може да е по-ефективна от приема на пробиотик.

В бирата са открити характерни бактерии, които усъвършенстват чревната микрофлора, а оттова покачват и защитните сили на организма. Връзката сред положението на червата и имунитета от дълго време е научно доказана, а в този момент знаем и елементарен, и прелестен метод да подействаме позитивно и на двете.

" Бирата е богата на доста незаменими аминокиселини, витамини, микроелементи и биоактивни субстанции, които вземат участие в регулирането на доста човешки физиологични функционалности ", означават създателите на проучването. И разясняват, че при умерена консумация фенолите и останалите хранителни субстанции в състава й ферментират и се разграждат от микробиотата, кото се намира във външния пласт на лигавицата на червата.

Изследването акцентира и други здравословни изгоди от честата консумация на нискоалкохолната напитка. При здрави непушачи тя усъвършенства положението на артериите и кръвообращението, понижава риска от сърдечно-съдови болести, развиване на метаболитен синдром и рак. Разбира се, с цел да са тези изгоди на разположение, не трябва да се излагаме на други рискови фактори, каквито са тютюнопушенето, нездравословното хранене и застоялият метод на живот, разяснява Earth.com.

Други изгоди от пиенето на бира, които можем да изтькнем, са свързани с нейните антиоксидантни и противостареещи свойства. Освен това подкрепя производството на хормона естроген и понижава вредите от излагане на разнообразни нездравословни льчения. За да се дефинира бирата като универсално лекарство и предварителна защита обаче са нужни още научни проучвания. А до момента в който това се случи, можем да си я пием на драго сърце и с мярка.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР