Биотехнологичният гигант Moderna се съгласи да предостави своя нов вариант

...
Биотехнологичният гигант Moderna се съгласи да предостави своя нов вариант
Коментари Харесай

Moderna вече ще предоставя двувалентни COVID ваксини и на най-бедните държави

Биотехнологичният колос Moderna се съгласи да даде своя нов вид на приспособена ваксина против COVID-19 на световната скица, целяща да достави ваксини на най-бедните хора в света, оповестиха от компанията. Moderna и Алиансът за ваксини GAVI ще анулират съществуващата си договорка за доставка на ваксини, основани на истинския вариант на ковид. Вместо това от 2023 година Moderna ще достави до 100 млн. дози от своите нови приспособени към разновидности ваксини на най-ниската налична цена.

GAVI управлява самодейността COVAX дружно със СЗО и други интернационалните органи и организации, като по тази скица са доставени 1,79 милиарда дози ваксина против Коронавирус в 146 страни, включително близо 186 млн. дози от истинската ваксина на Moderna. Докато първоначално COVAX се бореше за повече дози ваксини, защото богатите страни договаряха огромните количества заради лимитираното предложение, през 2022 година се получи пренасищане с истинските ваксини, което изправи договарящите пред опцията да се опитат да реализират по-добър баланс сред предложение и търсене.

Двувалентната Коронавирус ваксина на Moderna, която съдържа както истинския коронавирусен вариант, по този начин и против разновидността BA.1 на омикрон, получи утвърждение от регулаторните управляващи по целия свят.

По мотив новото съглашение с Moderna основният изпълнителен шеф на GAVI Сет Бъркли разгласи, че има оптимистични упования за актуализиране на договорите за доставка и с други акции - производителки на ваксини.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР