Биотехнологичната компания Амджен и Фондация Амджен“ даряват близо 12,5 млн.щ.д.

...
Биотехнологичната компания Амджен и Фондация Амджен“ даряват близо 12,5 млн.щ.д.
Коментари Харесай

Нова мощна финансова подкрепа от Амджен за борбата с COVID-19 - близо $12,5 млн. за всички на първа линия по света

Биотехнологичната компания Амджен и Фондация „ Амджен “ подаряват близо 12,5 млн.щ.д. в поддръжка на страните по света за посрещане на неотложни потребности, свързани с пандемията COVID-19. Средствата ще бъдат употребявани в помощ на интернационалните общности и организации, които работят интензивно за справяне със обстановката. В допълнение към това Фондация „ Амджен “ се ангажира да удвои даренията, направени от чиновниците на компанията по целия свят, поискали да отделят свои лични средства в битката против COVID-19.

„ Пандемията COVID-19 сътвори поредност невиждани провокации пред хората, държавните управления и здравните системи по целия свят, както и незабавна нужда от незабавна поддръжка на ограниченията, които общностите взимат, с цел да се забави разпространяването на вируса и да се помогне на най-засегнатите “, показа Робърт А. Брадуей, ръководител и изпълнителен шеф на Амджен. „ Надяваме се, че нашата поддръжка ще помогне на организациите, работещи на първа линия, да отговорят на неотложните потребности към този миг “, добави той.

На територията на България все още Амджен е осъществила дарения в размер на 100 000 лева към Министерство на здравеопазването за защитни средства и проби и 10 000 лева към образувания COVID-19 Фонд на Асоциацията на Научноизследователските Фармацевтични Производители в България (ARPharM).

„ Като биотехнологична компания считаме за наш дълг да подкрепяме здравната система и обществото в битката с вируса. Щастлива съм да видя, че доста компании от разнообразни сектори в страната разсъждават като нас. Вярвам, че с общи старания и взаимна поддръжка ще се оправим с тази рецесия “, показа доктор Красимира Чемишанска, общоприет шеф на Амджен Българи.

Това е следващ жест на взаимност и поддръжка от водещата биотехнологична компания в оправянето с пандемията и последствията от нея.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР