Бионтех заяви днес, че очаква неговата ваксина за Covid-19, разработена

...
Бионтех заяви днес, че очаква неговата ваксина за Covid-19, разработена
Коментари Харесай

Бионтех обяви кога ще бъде достъпна ваксината срещу COVID-19 за деца между 12 и 15 години

" Бионтех " съобщи през днешния ден, че чака неговата ваксина за Covid-19, създадена взаимно с " Пфайзер ", да бъде налична за 12 до 15-годишни в Европа от юни. Изпълнителният шеф на немската компания Угур Шахин съобщи пред " Шпигел ", че е " в последния стадий " от подготовката на представянето си за европейско регулаторно утвърждение. Оценката на данните от изследването " лишава приблизително четири до шест седмици ", добави той.

Ваксинирането на деца се преглежда като значима последваща стъпка към стадния имунитет и преустановяване на пандемията. Перспективата да бъдат имунизирани по-големи деца преди началото на идната образователна година би облекчила също напрежението върху родителите, които жонглират сред условията за домашно образование и работата си.

" Много е значимо да се даде опция на децата да се върнат към естествения си учебен живот и да им се разреши да се срещат с приятелите си ", сподели Шахин пред „ Шпигел “.

" Бионтех " / " Пфайзер " към този момент аплайваха за незабавно позволение от Съединени американски щати за тяхната ваксина за 12 до 15-годишни по-рано този месец. Шахин чака да подаде сходно искане до Европейската организация по медикаментите (EMA) идната сряда, сподели той.

Този ход идва, откакто " Бионтех " и " Пфайзер " оповестиха в края на март, че фаза 3 на клиничните изпитвания на тяхната ваксина за деца на възраст сред 12 и 15 години демонстрират, че тя е 100% ефикасна за попречване на заболяването. Двете компании се стремят и към утвърждение за по-малки деца от шест месеца нагоре.

„ През юли първите резултати за деца от 5 до 12 години могат да бъдат разполагаем, а тези за по-малките деца през септември “, сподели той.

Текущите досега проби са " доста обнадеждаващи ", сподели Шахин, създавайки причина " децата да са доста добре предпазени с имунизацията ".

Ваксината на " Бионтех " / " Пфайзер " се основава на нова иРНК технология и е първата ваксина против Covid-19, утвърдена на Запад в края на предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР