Бионсе никога нямаше да стане звезда, ако бе по-черна, заяви

...
Бионсе никога нямаше да стане звезда, ако бе по-черна, заяви
Коментари Харесай

Бащата на Бионсе: Ако тя бе по-черна, нямаше да е звезда

" Бионсе в никакъв случай нямаше да стане звезда, в случай че бе по-черна ", съобщи Матю Ноулс – татко на певицата и мозъкът изравен зад триумфа на Destiny`s Child и последвалата соло кариера на Лейди Би.

Той е безапелационен, че в шоубизнеса има разсизъм и като доказателство за думите си показва, че всички известни певици, които минават за чернокожи, в действителност нямат изключително мрачен цвят на кожата.

" Когато приказваме за черни звезди, кои са тези, чиито песни пускат по радиата? Марая Кери, Риана, Ники Минаж, моите девойки (Бионсе и Соланж) ", добавя Матю Ноулс.

Пътищата на него и щерка му професионално се разделиха през 2011 година и от този момент той преподава като професор в щатски университет. Темата за расизма е съществена и за новата книга на Ноулс.

В нея той разкрива, че от расови предубеждения страдат и доста афроамериканци. Собтсвената му майка му е декларирала, че в дома няма да стъпи тъмна чернокожа жена, по тази причина би трябвало да си избере брачна половинка с по-светъл цвят на кожата.

" В дълбокия Юг през 50-те, 60-те и 70-те това какъв брой си черен е значимо и даже дефинира общественият ти статут ", разкрива Ноулс.

" Израснах, слушайки тези думи, и това обръщение се е закодирало някъде надълбоко в мен, тъй като истината е, че постоянно съм излизал единствено с бели дами или с афроамериканки с по-светъл цвят на кожата ", откровен е Матю. Той даже признава, че в началото е мислил някогашната си брачна половинка и майка на дъщерите му, за която бе женен 31 години, за бяла.

" Тя е толкоз светла, че мина време, преди да схвана, че в действителност е афроамериканка ", спомня си той. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР