Бионсе е на турне до края на септември, но изглежда,

...
Бионсе е на турне до края на септември, но изглежда,
Коментари Харесай

Бионсе купи най-скъпата къща в Калифорния: W

Бионсе е на турне до края на септември, само че наподобява, че когато то завърши, ще има нов дом, който да я чака. Според TMZ Бионсе и брачният партньор ѝ Джей-Зи са платили 200 млн. $ за комплекс от 30 000 кв. м в Малибу, ситуиран непосредствено на Тихия океан. Тази цена го прави освен най-скъпото жилище, продавано в миналото в щата Калифорния, само че и втората най-скъпа договорка с жилищен парцел в американската история, заяви

Разбира се, домът има и забележително архитектурно значение. Това е една от дребното американски къщи, проектирани от японския майстор-архитект Тадао Андо. Дизайнерът Том Форд е измежду първите американци, които поръчват на Андо да проектира дом. Навремето той е имал обстойно ранчо в Ню Мексико, което продава още през 2016 година Известен спорен рапър скандално купил къща на Андо в Малибу, за която в този момент се оповестява, че е в окаяно положение. Говори се, че някогашната брачна половинка на този рапър Ким Кардашиян наскоро е отлетяла за Япония, с цел да се срещне с Андо и да се съветва за дизайна на личния си предстоящ дом на фантазиите.

Новият дом на Бионсе в началото е поръчан от колекционерите на съвременно изкуство Бил и Мария Бел (Бил е наследник на основателите на сериалите " Млади и неспокойни " и " Смели и красиви " ). Завършването му е лишило 15 години, а за построяването му са били нужни 7645 кубически метра бетон единствено за самата къща (това даже не включва алеята). Веднъж двойката дава къщата на художника Алекс Израел за пост-апокалиптична фотосесия с присъединяване на шимпанзе на име Ели.

Къщата е особено проектирана да служи като витрина за впечатляващата сбирка от творби на изкуството на семейство Белс. Възможно е Бий и Джей да са били привлечени от него по сходни аргументи. Твърди се, че частната сбирка на фамилията включва произведения на майстори като Деймиън Хърст, Анди Уорхол, Ричард Принс, Дейвид Хамънс и Жан-Мишел Баския, както и на по-млади, изгряващи художници (между другото, Белс също имат повече от няколко Уорхол и Хърст, само че са и измежду най-големите колекционери на произведения на Джеф Кунс).

Според TMZ Ноулс и Картърс са сключили преференциална договорка за жилището. Първоначално той е бил разгласен за 295 млн. $.

Въпреки че това е най-голямата договорка за независим дом в страната, той не е най-скъпото жилище, продавано в миналото тук. Този връх принадлежи на апартамент в Ню Йорк, закупен от милиардера от хедж фонд Кен Грифин през 2019 година за 238 млн. $. Макар че може би " апартамент " малко подценява парцела. Това е пентхаус, който включва четири цялостни етажа на върха на постройката 220 Central Park.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР