Биологичното производство привлича все повече млади хора и това дава

...
Биологичното производство привлича все повече млади хора и това дава
Коментари Харесай

Биологичното производство привлича все повече млади хора

Биологичното произвеждане притегля от ден на ден младежи и това дава вяра за бъдещето на бранша. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който приветства участниците в Деня на биоземеделието 2024, оганизиран в Пловдив в границите на Международното земеделско ревю от Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите.

Развитието на пазара на биопродукти изисква доста огромно изпитание, акцентира министър Вътев и добави, че резултатът от това ще се види в магазините като цени и многообразие на продуктите.

Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева съобщи прu формалното разкриване на конференцията, че Министерството на земеделието и храните работи интензивно за възстановяване на регулаторната рамка за биоземеделието. Тя уточни, че биологичното земеделие е приоритет освен за България, а и за целия Европейски съюз. Отворени сме за партньорства с научната общественост и всички заинтересова ни страни, задачите пред нас са предизвикателство, само че със взаимни старания ще реализираме положителни резултати, добави тя.

Заместник-министър Георгиева посочи и партньорството сред биопроизводителите и държавната администрация за развиването на новаторско земеделско произвеждане, щадящо околната среда, като през годините се виждат усъвършенствания в законодателната рамка и изискванията за развиване на бизнеса.

На форума за поредна година беше връчена премията Лауреат Биофактор, за повсеместен принос за развиването на биологичното земеделие. Тази година оценката получи Дивата плантация, които бяха номинирани от биосектора, поради триумфа им в развиването на фамилния бизнес и образеца за последователност, който дават.

В конференцията участваха регионалният шеф на Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев, президентът на Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите доцент доктор Светла Димитрова, ръководителят на Българска асоциация на биопроизводителите Албена Симеонова, ръководителят на Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните Божидар Петков, шефът на Фондация „ Биоселена “ Стоилко Апостолов, основният шеф на Международния панаир Пловдив доцент доктор Иван Соколов, аграрни производители и учени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР