Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи анализира по

...
Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи анализира по
Коментари Харесай

Гешев натисна еnter и предупреди Борисов и Сарафов

Биляна Гяурова от Българския институт за правни начинания проучва по протичащото се, откакто основният прокурор Иван Гешев скъса обществено оставката си.

 Гешев нападна Гешев нападна " лицето Бойко Методиев Борисов " и изиска оставката на Борислав Сарафов (видео)

Типично в стила на господин Гешев, в мощно патриотично-популистко говорене, в действителност той натисна еnter сега, по времето на своето изказване, което беше едно съществено предизвестие - с метода, по който той говореше и за някогашния министър председател Бойко Борисов, и за своя заместител Борислав Сарафов. С това неведнъж повторение на " лицето Сарафов ", " лицето Борисов " - това е напълно непосредствено предизвестие, че сме натиснали еnter и те да се приготвят.

За господин Гешев още през цялото време, когато стана основен прокурор, офанзивата постоянно е била най-хубавата отбрана. Той не изневери на себе си.

Прави усещане, че явно се обрисуват два съществени лагера и във Висшия правосъден съвет (ВСС) - за Гешев и против Гешев. Има и синхронизиране на дейностите, тъй като Ясен Тодоров предходната седмица сподели, че до понеделник ще се случат доста неща.

Докато си мислехме до оня ден, че тези 17 гласа във Висш съдебен съвет към този момент са събрани, през днешния ден може да стартира някакво разколебаване. Представляващият го господин Боян Магдалинчев е доста колеблив и стартира да се крие зад съответните процедури. Наблюдавали сме най-малко два пъти тези процедурни пируети на настоящия състав на Висш съдебен съвет.

Но както се споделя, топката е пусната към този момент по нанадолнището и за тези шестима души, които подписаха настояването, за тях ще бъде доста мъчно да преживеят още един катарзис.

Буквално делата са на поточната линия. Гешев като един костелив орех, какъвто се оказа, просто ще стартира да ги пуска по поточната линия.

Изявлението на основния прокурор сподели още веднъж, че няма институции и страната работи на телефонни позвънявания и на SMS-и и че сме една SMS страна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР