BILLA България бе отличена с две награди по време на

...
BILLA България бе отличена с две награди по време на
Коментари Харесай

BILLA България с две отличия в конкурса Най-зелените компании в България

BILLA България бе отличена с две награди по време на тазгодишното издание в Националния конкурс „ Най-зелените компании в България”, проведен от b2b Media. Веригата получи висока оценка от експертното жури и зае първо място в категория „ Иновация от рециклирани материали “ и второ място в „ Зелени партньорства “ за своите устойчиви практики и планове, ориентирани към отговорно отношение към обществото и околната среда.

Иновативният метод на комерсиалната верига намира отражение в одобряването на работещи решения за ежедневното извършване на покупки. През пролетта на 2021 година компанията вкара 100% рециклируема BILLA торба за извършване на покупки, направена от 80% рециклиран материал, което води до обилни изгоди за околната среда и обществото, систематизирани в оценка на екологичното влияние. Във втората половина на годината потребителите можеха да се възползват от още една торба за извършване на покупки, направена от биопластмаса като част от политиката, насърчаваща опазването на близките запаси.

Търговската верига продължи да ползва своята зелена политика, която надгражда с нови планове, които спомагат за забележими резултати. Посредством партньорство с IFCO и посредством въведените преди 10 години пластмасови касетки за многократна приложимост, компанията спомага за понижаването на излъчванията от въглероден диоксид и понижаване на питателните боклуци.

BILLA България е първата огромна комерсиална верига, стартирала работа със столичното дружество за отнасяне на боклуци, апаратура „ Хан Богров “. През последните 2 години компанията предава за енергийно оползотворяване приблизително 1288 тона хранителни боклуци, което съставлява 58% от общо генерираното количество, а през 2021 година, комерсиалната верига съумява да понижи генерирания биоразградим боклук с 23,3%, с помощта на оптимизация при поръчките и доставките в основни продуктови сегменти.

През 2021 година BILLA надгражда и дългогодишните си старания в посока отговорно отношение към околната среда – посредством реализацията на планове, в които въвлича и своите сътрудници, земеделските производители. Още при започване на годината, през месец януари веригата провежда серия от обучителни сесии, отдадени на положителни практики в региона на надзор на пестицидите в аграрната продукция и последващи стъпки за по-устойчиво земеделие.

Изминалата година беше четвъртата по ред, в която BILLA спомага в поддръжка на идеята за разделно събиране на облекла и текстил, като утвърждава партньорството си с Българския Червен кръст и Humanita. Веригата спомогна за събирането на 199 тона текстил в профилирани контейнери, ситуирани в основни обекти в София, Пловдив, Варна и Перник и предотврати производството на близо 15 тона нов текстил, като спести близо 3 000 тона въглеродни излъчвания.

Благодарение на вложените старания в посока стимулиране на устойчивите политики и вложения в усъвършенстването на употребяваните запаси, BILLA за следващ път утвърждава ролята си на обществено виновна компания, която се стреми към прибавянето на стойност както за самостоятелните консуматори, по този начин и за обществото.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР