Билковото масло е чудесно и може да се използва във

...
Билковото масло е чудесно и може да се използва във
Коментари Харесай

Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използва

Билковото масло е отлично и може да се употребява във всяко ядене, в което е допустимо прибавянето на билки: тестени произведения, паста, задушени зеленчуци, картофено пюре, риба и доста други.

Докато всички горепосочени хрумвания са страхотни, най-добре може би се съчетава с свеж самун. Истинско наслаждение е да го намажете на парче топъл самун. Вкусът на билките просто оживява и насладата е невероятна. Билковото масло е елементарно за изработка и умерено може да се съхранява във фризера ви.

Лесното му предпазване и това, че постоянно може да е на разположение, когато се вихрите в кухнята, го прави едно елементарно налично и необикновено вкусно допълнение към вашите ястия.

Това е рецепта, която можете да извършите когато и да е - когато билките в градината ви са подготвени или сте купили прекомерно доста и не знаете какво да ги вършиме.

Необходими артикули:

1/2 чаша масло (на стайна температура);

1/4 чаша ситно нарязани билки по ваш избор;

морска сол и черен пипер на вкус;

лъжичка лимонен сок (по желание)

 Ароматно билково масло: Как да го приготвим и защо се употребява

Всяка композиция от билки е допустима тук. Опитайте примес от някои от следните: магданоз, копър, розмарин, мащерка, култивиран чай или използвайте единствено една билка. Единственото изискване е да бъдат нарязани колкото е допустимо по-фино.

Разбъркайте маслото и билките дружно с вилица. Добавете лимоновия сок и подправките. Сложете го върху найлон и го оформете във формата на колбас. Така билковото масло може да се съхранява една седмица в ледник или месец във фризера.

Когато сте подготвени да го употребявате, просто отрежете парче и го поставете непосредствено върху горещата храна, след което остава единствено да се насладите на невероятния усет, който тя придобива с помощта на това простичко допълнение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР